Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty. Zobraziť celý popisMala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty. A môj ešte vtedy 2-ročný syn si išiel pýtať k pani susede dupľu. Takže môžem len odporučiť. Samozrejme, nemôže k tomuto receptu chýbať domáca parená knedľa.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obielim si cibuľu, nakrájam ju nadrobno, a dám do hrnca spražiť na troške oleja a masla. Maslo dodá jedlu lepšiu chuť maslo. Necháme spražiť do sklovita.
- 2
Pridáme mäsko nakrájané na kocky, necháme ho zatiahnuť, keď je hotové, pridáme koreniny, ktoré sú popísané vyššie. A pridáme nadrobno alebo, ako kto má rád, ja robievam väčšie kúsky kapusty a pridáme ju do hrnca k mäsu.
- 3
Zalejeme vodou a zakryjeme hrniec pokrievkou. A necháme variť.
- 4
Keď sa začne variť, stíšime plameň na sporáku. A necháme pomaličky variť, je lepšie mäso a aj kapusta vtedy.
- 5
Keď ochutnáme a je mäso mäkké, tak prilejeme mlieko, necháme trošku povariť. Medzitým si pripravíme zátrepku s múky a smotany na varenie. Vlejeme do hrnca, necháme povariť pokým nezhustne omáčka.
- 6
Keď je všetko uvarené, nakrájam domácu knedľu, ktorú som si popri varení parila v druhou hrnci. Dám ju na tanier a naberiem mäso s omáčkou. Položím na stôl a zavolám rodinku k stolu.
- 7
Možno budete mať pripomienky veď to je ako segedínsky guláš. Moji milí, od neho to má riadne ďaleko aj chuťovo aj všetkým.
- 8
A vám ostatným, ktorí by to chceli vyskúšať prajem dobrú chuť.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No moja suseda povedala ze toto sa vola takatoš