Bravčové mäso
Bravčové mäso

Maďarský takatoš

wewusqka - bez fotkywewusqka, 12. februára 2023

Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty. Zobraziť celý popisMala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty. A môj ešte vtedy 2-ročný syn si išiel pýtať k pani susede dupľu. Takže môžem len odporučiť. Samozrejme, nemôže k tomuto receptu chýbať domáca parená knedľa.

10
porcií
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 hlavičky
trošku
trošku
 (Maggi)
3 PL
500 ml
150 ml
1 kocka




Postup

  1. 1

    Obielim si cibuľu, nakrájam ju nadrobno, a dám do hrnca spražiť na troške oleja a masla. Maslo dodá jedlu lepšiu chuť maslo. Necháme spražiť do sklovita.

  2. 2

    Pridáme mäsko nakrájané na kocky, necháme ho zatiahnuť, keď je hotové, pridáme koreniny, ktoré sú popísané vyššie. A pridáme nadrobno alebo, ako kto má rád, ja robievam väčšie kúsky kapusty a pridáme ju do hrnca k mäsu.

  3. 3

    Zalejeme vodou a zakryjeme hrniec pokrievkou. A necháme variť.

  4. 4

    Keď sa začne variť, stíšime plameň na sporáku. A necháme pomaličky variť, je lepšie mäso a aj kapusta vtedy.

  5. 5

    Keď ochutnáme a je mäso mäkké, tak prilejeme mlieko, necháme trošku povariť. Medzitým si pripravíme zátrepku s múky a smotany na varenie. Vlejeme do hrnca, necháme povariť pokým nezhustne omáčka.

  6. 6

    Keď je všetko uvarené, nakrájam domácu knedľu, ktorú som si popri varení parila v druhou hrnci. Dám ju na tanier a naberiem mäso s omáčkou. Položím na stôl a zavolám rodinku k stolu.

  7. 7

    Možno budete mať pripomienky veď to je ako segedínsky guláš. Moji milí, od neho to má riadne ďaleko aj chuťovo aj všetkým.

  8. 8

    A vám ostatným, ktorí by to chceli vyskúšať prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Poznám maďarské kapustové jedlo pod menom Takartos, tebe tam “r” chýba, tak to zrejme nebude to. Čo poznám ja, je z kyslej kapusty a je to vlastne plnená kapusta, prekladajú sa vrstvy v hrnci ( takarni= prekryť) toto tvoje mi fakt pripomína segedín zo sladkej kapusty. Robievala som podobne.
evanaaa
Nepoznám...takže, podľa @kukulienka71 to asi bude niečo medzi takartosom a segedínom, alebo práve naopak? Ani jedno, ani druhé?
mata3636
V 1.bode postupu - maslo dodá lepšiu chuť ako maslo.....?????
evanaaa
Pozrela som si (Google), aj tam je kapusta takartoš, tak asi ani suseda nevie presný názov.....a na masle by som mäso nedusila, ak už, tak aspoň olej alebo masť by som k tomu pridala....no neviem.
bugout
@evanaaa (13.2.2023 18:44) Mám tu recept na hovädzie dusené v masle a je to výborné. Netreba sa toho báť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia