Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie na mrkve a hrášku

foorick - bez fotkyfoorick, 3. septembra 2022
Hovädzie na mrkve a hrášku
Foto: foorick
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
100 g
1 PL
1 ks
2 strúčiky
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Mäso, nakrájané na kocky, pridáme ku základu a necháme poriadne zatiahnuť. Osolíme, okoreníme a pretlačíme cesnak. Jednu menšiu mrkvu nastrúhame, aby sa ľahšie rozvarila a pridáme k mäsu. Dusíme pod pokrievkou takmer do zmäknutia mäsa. Podľa potreby podlievame.

  2. 2

    Keď je mäso takmer uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú druhú mrkvu a varíme ďalej. 10-15 minút pred dovarením pridáme hrášok. Ak sa nám zdá omáčka riedka, môžeme ju zahustiť hladkou múkou, ktorú si rozmiešame v studenej vode. Dochutíme podľa potreby a môžeme servírovať.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

kvakac
Dnes som to robil. Poviem vám je to fantastická omáčka. No použil som mäso, ktoré potrebovalo spotrebovať a to králičie predné nohy a kuracie stehna. Bola k tomu tarhoňa a deti si dali až dva krát. Takže dá sa použiť kľudne aj iné mäso.



Zaujímavé video z archívu TV Varecha