Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...
Šalát z lístkov červenej repy
Vedeli ste, že mladé lístky z červenej repy sú jedlé? V kuchyni ich môžete použiť tak...
Pstruhy s grilovanou zeleninou
Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...
Kôprová omáčka vegán so šošovicou
Na prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň mi moja...
Květákový mozeček s bramborem a salátem
Asi je jich tu víc, hledal jsem a pár našel, ale jsou dávno, tak...
Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.
Tekvicový prívarok
Tekvica pochádza z Ameriky, už od pradávna využívali nielen plody tekvice a jadierka z...
Ryža s koriandrom, príloha s novou chuťou
Trvalo mi trošku dlhšie, než som si navykol na chuť a vôňu koriandra. V kuchyni...
Krémová zeleninová polievka pre drobca a rodičov
Výborná, zdravá a chutná polievočka, ktorej prvú fázu si vychutnala naša deväťmesačná dcérka a po...
Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
Kosmatice
Vůbec nevím, jestli tohle někdo zná a pokud ano tak pod jiným jménem. Nevím...
Takmer surové očarujúce cuketové špagety
Veľmi rýchla a zdravá večera, ktorá Vás neoberie o posledné zvyšky energie po príchode z práce......
Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Zemiakový šalát s jarnými zelinkami
Zemiaky v supke varime v slanej vode 30 minut. Vodu zlejeme, nechame ochladit, nakrajame na kolieska,...
Zeleninovo-fazuľová polievka
Jednoduchá a rýchla zeleninová polievka, ktorá patrí medzi manželove najobľúbenejšie. Dôležité je však dopriať jej...
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Plnené avokádo
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Avokádovo-vajíčková nátierka
Taká rýchla večera, alebo raňajky, hlavne keď chytíte do ruky to správne dozreté avokádo :)...
Prívarok z mladej fazuľky
Pôvodne som tento klasický rcp z rodinnej klenotnice našej rodiny po meči i po praslici, nazval...
Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...
Zapečený baklažán
Jeden baklažán som vysmažila v syrovej strúhanke. Druhý som zapiekla.