Tofu neryba v rímskej hraške

brave - fotkabrave, 30. decembra 2016
Tofu neryba v rímskej hraške
Foto: brave

Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak? :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
2 listy
 priehrstie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu. Ak ste ešte nepracovali s tofu a chcete sa dozvedieť niečo o marinácii, kuk sem: http://vegblog.cz/recept/jak-na-tofu-marinovani-a-peceni/ . Biele tofu natural ľuďom spravidla nechutí. A právom - nemá totiž mať nejakú výraznú chuť, je určené na marináciu. Tak teda: tofu (ak ste na Slovensku, ideálne od Luntera - ostatné nestoja za veľa) údené, bylinkové alebo Vami namarinované, obalíme v dvoch vrstvách nori rias. Ak ste s nimi ešte nepracovali, tesne pred obaľovaním stačí nori trochu omočiť pod prúdom tečúcej vody, aby zmäkli a ohýbali sa bez lámania. Nenamočme ich však priveľmi. Opražený sezam (nie je ale nutný) môžeme nasypať medzi tieto vrstvy.

  2. 2

    Pripravíme si hrašku. Spravidla platí, že zmiešame zhruba 1:1 hrašku s vodou, aby z toho bola taká redšia horčica. Ak nemáme hrašku, môžeme si vyrobiť vlastnú zmiešaním cícerovej múky s kukuričnou (zmieňujem tento nápad aj v poznámkach). Je potrebné potom pridať soľ. Prípadne použijeme recept na cestíčko podľa vlastného uváženia, a môžeme obaľovať.

  3. 3

    Obalený blok tofu vypražíme do zlatista v oleji.

  4. 4

    Podávame s basmati alebo jasmínovou natural ryžou s opraženým sezamom a oregánom, paradajkami, kyslými uhorkami. Proste, čo si kto zmyslí. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu