Foto: brave
Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak? :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu. Ak ste ešte nepracovali s tofu a chcete sa dozvedieť niečo o marinácii, kuk sem: http://vegblog.cz/recept/jak-na-tofu-marinovani-a-peceni/ . Biele tofu natural ľuďom spravidla nechutí. A právom - nemá totiž mať nejakú výraznú chuť, je určené na marináciu. Tak teda: tofu (ak ste na Slovensku, ideálne od Luntera - ostatné nestoja za veľa) údené, bylinkové alebo Vami namarinované, obalíme v dvoch vrstvách nori rias. Ak ste s nimi ešte nepracovali, tesne pred obaľovaním stačí nori trochu omočiť pod prúdom tečúcej vody, aby zmäkli a ohýbali sa bez lámania. Nenamočme ich však priveľmi. Opražený sezam (nie je ale nutný) môžeme nasypať medzi tieto vrstvy.
- 2
Pripravíme si hrašku. Spravidla platí, že zmiešame zhruba 1:1 hrašku s vodou, aby z toho bola taká redšia horčica. Ak nemáme hrašku, môžeme si vyrobiť vlastnú zmiešaním cícerovej múky s kukuričnou (zmieňujem tento nápad aj v poznámkach). Je potrebné potom pridať soľ. Prípadne použijeme recept na cestíčko podľa vlastného uváženia, a môžeme obaľovať.
- 3
Obalený blok tofu vypražíme do zlatista v oleji.
- 4
Podávame s basmati alebo jasmínovou natural ryžou s opraženým sezamom a oregánom, paradajkami, kyslými uhorkami. Proste, čo si kto zmyslí. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lunter je bývalá Alfa Bio v Banskej Bystrici. Ja som mäsožravec, ale všetko od nich je výborné, tofu, nátierky, páročky, opekačky, jaternička......výborný je Sojakrém - miesto majonézy, alebo miesto taveného syra.
Niet zač, vždy radi pomôžeme.
Pretože rozpoznávame, že normálna ryba by radšej plávala a... robila to, čo ryby normálne robia? Napríklad.
2. Prečo rímska?
A len tak do pléna: čo ryby normálne robia? Napríklad...
cikaju do vody :-D
@brave nazyva cicer rimskym hrachom