Červená kapustnica s jahňacinou fotorecept
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 30. decembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 30. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme sušené huby a marhule, bobkové listy, celé čierne korenie.
-
2
Pridáme pokrájané jahňacie mäso a klobásu, orestujeme. Primiešame lyžičku paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a pridáme červenú kapustu. Zalejeme vodou.
-
3
Kapustnicu varíme asi 40 minút, dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom. Podávame s kyslou smotanou.
Diskusia k receptu