Pečené mäsové závitky v kapuste fotorecept

zuzana300Zuzana300, 26. decembra 2016 15:41
Ďalšie recepty »

Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept)Foto: zuzana300

Tento recept poteší každú kuchársku dušičku, a dá sa pripraviť na rôzny spôsob, napríklad z kyslej kapusty, čerstvej kapusty, alebo kelu. Mäso balím do listov čínskej kapusty, nech ich pečiem v ktorejkoľvek z menovaných zelenín. Skúste a dáte mi za pravdu, že aj zaprisahaný odporca kelu, alebo kapusty, si pochutí a poďakuje sa vám. A teraz sa tešte na popis a fotografie, ako na to.

4-5
porcie
60 min
príprava
50-60 min
na 200 °C

Suroviny

650 g (alebo kel, čerstvá kapusta)
350 g mletá
6 listov
6 plátkov (alebo slanina)
300 g
2 PL
1 PL
1 ks veľká (šalotka)
2 strúčiky
 podľa chuti
1 ČL
100 g
 na vymastenie pekáča

Postup prípravy

  1. 1

    Zeleninu (kyslú kapustu, kapustu, kel) podľa výberu, predvaríme v posolenej vode cca 30 min. Kapustu, alebo kel nakrájame predtým na rezančeky a pridáme rascu. V inom hrnci necháme zovrieť vodu, ponoríme do nej odlúpnutých 6 listov z čínskej kapusty a krátko necháme prejsť varom. Pokiaľ sú menšie, pridáme ich viac, aby sme ich mohli pospájať.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do malého hrnca dáme ryžu, zalejeme vodou 1:1, osolíme a varíme, kým sa voda nevyparí. Ryža zostane polotvrdá. V miske vyšľaháme vajce, doň vložíme pomleté mäso, soľ, prepasírovaný cesnak, majoránku, korenie, bylinky, ja dávam čili, alebo kajenskú papriku, ale s mierou. Polovychladnutú ryžu zamiešame do zmesi a takto pripravenú ju budeme baliť do kapustných listov. Listy osušíme jeden po druhom v utierke, polovicu utierky preložíme na každý list, prejdeme valčekom, aby sa vyrovnali. Z listov vyrežeme nožom hlúbiky v tvare V. Vyrezané miesto preložíme tak, aby sme dostali uzavretú plochu. Lyžicou kladieme mäsovú zmes na každý list.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne zabalíme mäsovú zmes do balíčkov. Najskôr prekladáme list z bokov a potom odspodu balíme, až vznikne balíček.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy dáme na spodok maslo.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno poukladáme oválky surových zemiakov, ktoré sme vopred v miske poliali trochou olivového oleja, mierne posolili, posypali rascou a rukou premiešali.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Predvarenú kapustu zlejeme do sita. Na Veľkej panvici opražíme do zlata na masti veľkú posekanú cibuľku, alebo šalotku, vysypeme na ňu odkvapkanú kapustu (kel), pridáme korenie a dobre premiešame. Nanesieme na zemiaky a urobíme dlabanec pozdĺž celej misy.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Balíčky obkrútime prošutom a položíme ich do vydlabanej časti kapusty. Ak nemáme prošuto (prosciutto), kladieme na každý balíček plátok údenej slaniny. Vrch pokvapkáme bohato olivovým olejom, potom sa balíčky krásne lesknú. Raz urobím 6 balíčkov, inokedy 5, podľa toho, koľko nás bude pri stole kostošov. Už som robila aj viac, ale aj menej.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre 45 minút na 200 °C.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 45 minútovom pečení stiahneme alobal a na 250 °C pečieme ešte 10 minút, vyberieme z rúry a na 5 minút ešte prikryjeme alobalom. Potom môžme klásť na tanier a nechať si chutnať. Biele vínko, alebo pohár piva sa hodí báječne.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 9
ohodnoť recept:
Hlasovalo 25 ľudí (4,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist