Pečené mäsové závitky v kapuste fotorecept

zuzana300 - fotkazuzana300, 26. decembra 2016
Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept)
Foto: zuzana300

Tento recept poteší každú kuchársku dušičku, a dá sa pripraviť na rôzny spôsob, napríklad z kyslej kapusty, čerstvej kapusty, alebo kelu. Mäso balím do Zobraziť celý popisTento recept poteší každú kuchársku dušičku, a dá sa pripraviť na rôzny spôsob, napríklad z kyslej kapusty, čerstvej kapusty, alebo kelu. Mäso balím do listov čínskej kapusty, nech ich pečiem v ktorejkoľvek z menovaných zelenín. Skúste a dáte mi za pravdu, že aj zaprisahaný odporca kelu, alebo kapusty, si pochutí a poďakuje sa vám. A teraz sa tešte na popis a fotografie, ako na to.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g (alebo kel, čerstvá kapusta)
350 g mletá
6 listov
6 plátkov (alebo slanina)
300 g
2 PL
1 PL
1 ks veľká (šalotka)
2 strúčiky
 podľa chuti
1 ČL
100 g
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Zeleninu (kyslú kapustu, kapustu, kel) podľa výberu, predvaríme v posolenej vode cca 30 min. Kapustu, alebo kel nakrájame predtým na rezančeky a pridáme rascu. V inom hrnci necháme zovrieť vodu, ponoríme do nej odlúpnutých 6 listov z čínskej kapusty a krátko necháme prejsť varom. Pokiaľ sú menšie, pridáme ich viac, aby sme ich mohli pospájať.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do malého hrnca dáme ryžu, zalejeme vodou 1:1, osolíme a varíme, kým sa voda nevyparí. Ryža zostane polotvrdá. V miske vyšľaháme vajce, doň vložíme pomleté mäso, soľ, prepasírovaný cesnak, majoránku, korenie, bylinky, ja dávam čili, alebo kajenskú papriku, ale s mierou. Polovychladnutú ryžu zamiešame do zmesi a takto pripravenú ju budeme baliť do kapustných listov. Listy osušíme jeden po druhom v utierke, polovicu utierky preložíme na každý list, prejdeme valčekom, aby sa vyrovnali. Z listov vyrežeme nožom hlúbiky v tvare V. Vyrezané miesto preložíme tak, aby sme dostali uzavretú plochu. Lyžicou kladieme mäsovú zmes na každý list.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne zabalíme mäsovú zmes do balíčkov. Najskôr prekladáme list z bokov a potom odspodu balíme, až vznikne balíček.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy dáme na spodok maslo.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno poukladáme oválky surových zemiakov, ktoré sme vopred v miske poliali trochou olivového oleja, mierne posolili, posypali rascou a rukou premiešali.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Predvarenú kapustu zlejeme do sita. Na Veľkej panvici opražíme do zlata na masti veľkú posekanú cibuľku, alebo šalotku, vysypeme na ňu odkvapkanú kapustu (kel), pridáme korenie a dobre premiešame. Nanesieme na zemiaky a urobíme dlabanec pozdĺž celej misy.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Balíčky obkrútime prošutom a položíme ich do vydlabanej časti kapusty. Ak nemáme prošuto (prosciutto), kladieme na každý balíček plátok údenej slaniny. Vrch pokvapkáme bohato olivovým olejom, potom sa balíčky krásne lesknú. Raz urobím 6 balíčkov, inokedy 5, podľa toho, koľko nás bude pri stole kostošov. Už som robila aj viac, ale aj menej.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre 45 minút na 200 °C.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 45 minútovom pečení stiahneme alobal a na 250 °C pečieme ešte 10 minút, vyberieme z rúry a na 5 minút ešte prikryjeme alobalom. Potom môžme klásť na tanier a nechať si chutnať. Biele vínko, alebo pohár piva sa hodí báječne.

    Pečené mäsové závitky v kapuste (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

ilusa
Mila @Zuzana300 tu sa neda dat menej,ako 5*.Chystam sa na Tvoj recept,len musime podojedat,co sme navarili.
tatranka
Pekne spracovaný recept a určite veľmi chutný.Ja robím podobne plnené kapustné listy..
katarina2511
Toto jedlo pripravujem casto, mame ho radi. Nedavam zemiaky, nemame radi kombinaciu zemiakov a kapusty. Je tam ryza, to nam staci. Nepredvaram zeleninu, ani ryzu nevarim. Moj recept je jednoduchsi, menej pouzitych hrncov, ale vysledok je tiez chutne jedlo. Peciem pri nizkej teplote ale dlhsi cas. Najprv prikryte. Podlejem zeleninovym alebo masovym vyvarom, ku koncu, odokryjem. Balicky davam na polovicu kapusty a druhou polovicou ich prikryjem. Slaninku davam na vrch kapusty.