Kelové fašírky II

gordonko - fotkagordonko, 22. decembra 2016
Kelové fašírky II
Foto: gordonko

Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú mastné, lebo pijú dosť oleja, tak som skúsil niečo iné.

60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 kg
3 ks
2 hlavičky
2 ks
1  ks veľká
200  g
1 sáčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kel si rozdelíme na listy a obvaríme ich v slanej vode, pliecko pomelieme.

    Kelové fašírky II - obrázok 1
  2. 2

    Potom si pomelieme vychladnuté odkvapkané kelové listy.

    Kelové fašírky II - obrázok 2
  3. 3

    Do misy si dáme pomleté pliecko, postrúhaný syr, vajíčka...

    Kelové fašírky II - obrázok 3
  4. 4

    postrúhanú mrkvu

    Kelové fašírky II - obrázok 4
  5. 5

    do sklovita osmahnuté cibule.

    Kelové fašírky II - obrázok 5
  6. 6

    Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.

    Kelové fašírky II - obrázok 6
  7. 7

    Na zahustenie pridáme sáčik ovsených vločiek , premiešame a necháme pol hodinky, aby vločky nabrali do seba vlhkosť.

    Kelové fašírky II - obrázok 7
  8. 8

    Vyformujeme si fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.

    Kelové fašírky II - obrázok 8
  9. 9

    Prvé kelové fašírky treba ochutnať a podľa nich dochutíme zvyšok masy, aby ostatné už boli OK.

    Kelové fašírky II - obrázok 9
  10. 10

    A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ

    Kelové fašírky II - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Nyc (22.12.2016 20:21)

pôvodne som chcel aj ja robiť v trúbe ,len neviem či by boli pekne do hneda .... či ich len vyformovať ,alebo aj obalovať v strúhanke
@Gordonko (7.1.2017 15:32)

Emili70 má pravdu, do názvu treba zakomponovať aj mäso a až bude niekto hľadať u uja gugla čisto zeleninové jedlo, nevyskočí tam tvoj recept s mäsom. Aj keď je to dobrý recept, netreba zavádzať.
A už vôbec urážať.
@Jang (7.1.2017 15:57)

nemam v úmysle tu niekoho urážať , no ak chce niekto čisto zeleninové jedlo asi by ho mal hladať vo vegetarianskej , vegánskej ..... stránke ,lebo aj taká plnená paprika by mala byť potom označená ako zeleninovo-mäsové-rýžové

Pridaj komentár k receptu: