Foto: gordonko
Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú mastné, lebo pijú dosť oleja, tak som skúsil niečo iné.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel si rozdelíme na listy a obvaríme ich v slanej vode, pliecko pomelieme.
-
2
Potom si pomelieme vychladnuté odkvapkané kelové listy.
-
3
Do misy si dáme pomleté pliecko, postrúhaný syr, vajíčka...
-
4
postrúhanú mrkvu
-
5
do sklovita osmahnuté cibule.
-
6
Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
-
7
Na zahustenie pridáme sáčik ovsených vločiek , premiešame a necháme pol hodinky, aby vločky nabrali do seba vlhkosť.
-
8
Vyformujeme si fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.
-
9
Prvé kelové fašírky treba ochutnať a podľa nich dochutíme zvyšok masy, aby ostatné už boli OK.
-
10
A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ
pôvodne som chcel aj ja robiť v trúbe ,len neviem či by boli pekne do hneda .... či ich len vyformovať ,alebo aj obalovať v strúhanke
www.toprecepty.cz/recept/3880-kapustove--karbanatky-kelov...
Mozna se bude hodit a pomuze objasnit, precti si komentar mika75 . . .
asi máš pravdu , ked pridám recept na palacinky zo špenátom ,tak napíšem cestovinovo-zeleninové s mliekom a olejom .....
Emili70 má pravdu, do názvu treba zakomponovať aj mäso a až bude niekto hľadať u uja gugla čisto zeleninové jedlo, nevyskočí tam tvoj recept s mäsom. Aj keď je to dobrý recept, netreba zavádzať.
A už vôbec urážať.
nemam v úmysle tu niekoho urážať , no ak chce niekto čisto zeleninové jedlo asi by ho mal hladať vo vegetarianskej , vegánskej ..... stránke ,lebo aj taká plnená paprika by mala byť potom označená ako zeleninovo-mäsové-rýžové
.... neviem , nepamätam sa , asi veľa ...... ako vždy