Ázijský šalát

2010 - bez fotky2010, 11. decembra 2016
Ázijský šalát
Foto: 2010

Cesnak nie je bezna surovina, co sa dava do salatu.

20 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Cherry paradajky nakrajame na stvrtky, mensie libanonske uhorky neosupane na male kocky. Nakrajame na drobno cervenu cibulu a na jemno jarnu cibulku. Pretlacime 2 - 3 struciky cesnaku, ked mate cinsky viac. Na koniec stedro nakrajame koriandrovu vnat, osobne vela, pre vela ludi malo.

  2. 2

    Dressing, tym ze je azijsky - juhoazijsky, je nastavenie chuti, kyslej, sladkej, stiplavej, slanej a korenistnej. Vytlacil som stavu z limetky, pridal dve lyzice rybacej omacky (kto ju nemusi da vodu a sol), pridal lyzicu hnedeho cukru, na drobno nakrajane chilli -2 (podla chute) a lyzicku sezamoveho oleja. Chut treba osobne nastavovat, aby bola balancia, ktoru ma kazdy inu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Ak je tam rybacia omáčka tak to asi nebude vegánsky recept.
tak toto vyzera velmi dobre, salat je u nas denno denne, takze coskoro bude aj tento. @Benedix , myslim ze tam je napisana nahrada za rybaciu omacku dost jasne.