Šalát s oranžovou šošovicou a lieskovcami

Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 3. januára 2017
Šalát s oranžovou šošovicou a lieskovcami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
1 ČL
100 g
80 g
100 g
4 ČL




Postup

  1. 1

    Listový šalát umyjeme a necháme voľne usušiť. Šošovicu dáme variť do osolenej vody asi na 30 minút. Po uvarení scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Slivky pokrájame na pásiky, modrý syr na kocky a lieskové orechy posekáme. Šalát vložíme do misky, zasypeme uvarenou šošovicou a navrch postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré nakoniec prelejeme tekvicovým olejom a dochutíme štipkou soli.

Diskusia k receptu