Šalát s oranžovou šošovicou a lieskovcami
Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 3. januára 2017
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 3. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Listový šalát umyjeme a necháme voľne usušiť. Šošovicu dáme variť do osolenej vody asi na 30 minút. Po uvarení scedíme a necháme odkvapkať.
- 2
Slivky pokrájame na pásiky, modrý syr na kocky a lieskové orechy posekáme. Šalát vložíme do misky, zasypeme uvarenou šošovicou a navrch postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré nakoniec prelejeme tekvicovým olejom a dochutíme štipkou soli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu