Rýchle cuketové cestoviny (aj pre deti od 1 roka)
Foto: bicik
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré chuti dospelým aj deťom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z daných surovín si najprv uvaríme klasicky akékoľvek cestoviny, čo máme doma v osolenej vode. Ja som nakoniec uvarila kolienka a vrtuľky, aby sa tam lepšie "zachytila" cuketa.
-
2
Kým sa varia cestoviny, dáme si na panvicu olivový olej alebo maslo zahrejeme a pridáme nastrúhanú cuketu (ja ju šúpem kvôli malej). Orestujeme, o také dve minútky môžeme pridať 1 - 2 strúčiky pretlačeného cesnaku (podľa veľkosti). Jemne osolíme, pridáme korenie, kto má aké rád. Ja som dala štipku Garam Masala a Trikatu (indické korenia). Ale kľudne postačia aj naše typické korenia. Cuketa by mala pustiť trochu vody, prípadne jej máličko prilejeme, aby zmes nebola suchá. Takto neprikryté podusíme na panvici cca 10 min., aby sme z toho nespravili "blato".
-
3
A už len zmiešame so scedenou cestovinou, na vrch postrúhame akýkoľvek tvdý syr, my sme teraz mali kozí.
-
4
Verzia pre deti: Toto jedlo obľubujú aj deti, cesnak kľudne dajte veď je to prírodne antibiotikum, len menej alebo vôbec nesoľte, prípadne vynechajte korenie. Našej malej to chutí už aj v tejto dospeláckej verzii :-)
Naozaj to velmi dobre chuti, v jednoduchosti je krasa ;-))