Foto: erikapasinska
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je Zobraziť celý popisKeď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br /> <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór očistíme a nakrájame na kolieska alebo pásiky. Na rozpálený olej dáme nakrájaný pór, trochu osolíme. Približne 1 - 2 minúty pražíme, potom podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 5 - 7 minút. Keď máme pór udusený, pridáme 1 - 2 PL tahini pasty, chvíľku prehrejeme.
- 2
Dala som si k tomu ryžu natural, červenú šošovicu uvarenú na kašu a kapustové pickles.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem :-)
Moje recepty su urcene, prave tej mensej skupine :-) aby sa mohla inspirovat.
Varecha je skvela v tom, ze si kazdy najde, to co potrebuje :-)
Dakujem :-)
Dakujem :-)