Dusený pór

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 12. decembra 2016

Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je Zobraziť celý popisKeď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br /> <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Pór očistíme a nakrájame na kolieska alebo pásiky. Na rozpálený olej dáme nakrájaný pór, trochu osolíme. Približne 1 - 2 minúty pražíme, potom podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 5 - 7 minút. Keď máme pór udusený, pridáme 1 - 2 PL tahini pasty, chvíľku prehrejeme.

  2. 2

    Dala som si k tomu ryžu natural, červenú šošovicu uvarenú na kašu a kapustové pickles.

Diskusia k receptu

katka78
Aj keď tu podobné jedlá veľa priaznivcov asi nemajú, ja ich mám rada. Sú jednoduché, rýchlo spravené, zasýtia.. Tvoje jedlo sa mi páči celé ako je, aj s prílohami.
chutnezdravie
@Katka78 (16.12.2016 14:00)

Dakujem :-)
Moje recepty su urcene, prave tej mensej skupine :-) aby sa mohla inspirovat.

Varecha je skvela v tom, ze si kazdy najde, to co potrebuje :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia