Mrkvová polievka s domácim petržlenovým olejom
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 10. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na olivovom oleji do zlata, pridáme nakrájanú zeleninu, krátko opečieme, pridáme zemiaky, zalejeme 2 l vody a varíme domäkka.
- 2
Pripravíme petržlenový olej: slnečnicový olej zmiešame s petržlenovou vňaťou, rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Po uvarení rozmixujeme na jemnú polievku, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a zázvorom. Podávame s crème fraîche a petržlenovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu