Len jednoduchý pokrm, na ktorý azda ani netreba recept. A predsa ho pridávame.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si pšeno - jáhly: pripravuje sa podobne, ako ryža. Množstvo vody a dĺžka varenia závisí od toho, či chceme konzistenciu al dente, alebo také mäkšie, rozvarenejšie jáhly.
- 2
Na panvici na troche vody sparíme špenátové listy. Potom na ne capneme tavenýr nakrájaný na malé kocky a roztavíme. Lebo na čo iné je tavenýr, než na tavenie, všakže, heh.
- 3
Ale sranda, lebo doposiaľ mi nikdy nenapadlo taviť tavenýr, aj keď podľa názvu by sa mohlo zdať, že je priam na to určený. Je to explicitne zrejmé. Najviac mi však chutí neupravený. Určo niektorí z Vás ešte nepoznajú tavenýr, je dosť možné, že natrafíte na jeho hnusnú verziu. Tavenýr, o ktorom píšem, vyzerá nejak takto: http://www.soynhealth.sk/tavenyr-s5.html V tomto recepte používame údený.
- 4
Mierne vomitovú zmes tavenýra so špenátom umiestnime na kopu pšena, na vrch môžeme ešte umiestniť plátky tempehu. Podávame!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu