Pšeno so špenátom a tavenýrom

brave - fotkabrave, 1. januára 2017

Len jednoduchý pokrm, na ktorý azda ani netreba recept. A predsa ho pridávame.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

299 g
1 bal
51 g (alebo mrazený)
51 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si pšeno - jáhly: pripravuje sa podobne, ako ryža. Množstvo vody a dĺžka varenia závisí od toho, či chceme konzistenciu al dente, alebo také mäkšie, rozvarenejšie jáhly.

  2. 2

    Na panvici na troche vody sparíme špenátové listy. Potom na ne capneme tavenýr nakrájaný na malé kocky a roztavíme. Lebo na čo iné je tavenýr, než na tavenie, všakže, heh.

  3. 3

    Ale sranda, lebo doposiaľ mi nikdy nenapadlo taviť tavenýr, aj keď podľa názvu by sa mohlo zdať, že je priam na to určený. Je to explicitne zrejmé. Najviac mi však chutí neupravený. Určo niektorí z Vás ešte nepoznajú tavenýr, je dosť možné, že natrafíte na jeho hnusnú verziu. Tavenýr, o ktorom píšem, vyzerá nejak takto: http://www.soynhealth.sk/tavenyr-s5.html V tomto recepte používame údený.

  4. 4

    Mierne vomitovú zmes tavenýra so špenátom umiestnime na kopu pšena, na vrch môžeme ešte umiestniť plátky tempehu. Podávame!

    Pšeno so špenátom a tavenýrom - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Jeden se pořád učí, netušila jsem, že existuje Tavenýr. Díky za recept, je zajímavý!