Foto: mycake
Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií Zobraziť celý popisNie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií je aj to, že suroviny máš doma vždy po ruke a dá sa jesť teplý i za studena. Hoci nám chutí najviac práve táto verzia, neboj sa z neho čosi odobrať alebo pridať olivy, sušené paradajky, špenát či inú obľúbenú ingredienciu. Recept je zo stránky MyCake.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 balenie |
|
stačí asi 10-15 cm kúsok |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks (250 ml) |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
|
|
|
|
alebo iný tuk na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto si položím na jemne vymastenú okrúhlu formu, odstránim prečnievajúce cesto a vyplním nimi chýbajúce kraje.
- 2
Na masle si do sklovita opečiem pór a uložím ho na pripravené lístkové cesto. Poukladám naň nakrájanú mozzarellu a cherry paradajky, a na vrch ešte poukladám na plátky nakrájanú cuketu.
- 3
To všetko zalejem rozšľahanou zmesou vajíčka, smotany, nastrúhaného parmezánu, ktorá je ochutená trochou soli a čierneho korenia, a pečiem do zlatista asi 30 - 35 minút pri teplote 180°.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu