Foto: patincatsomekitchen
Najradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si Zobraziť celý popisNajradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si ju, lebo je to lokálna surovina. Používam tmavú pohánku, tým, ktorých by mohla jej zvláštna chuť odradiť, odporúčam použiť svetlú lúpanú pohánku, ktorá nie je taká výrazná. http://www.patincatsomekitchen.com/
Postup
-
1
Šošovicu pred varením namočte na pol hodinu do vody. Vodu zlejte, šošovicu vložte do hrnca a zalejte zeleninovým vývarom.
- 2
Medzitým nakrájajte mrkvu a kaleráb na menšie kúsky. Pohánku niekoľkokrát dobre prepláchnite. Po 10 minútach pridajte mrkvu, kaleráb, pohánku a mleté a celé čierne korenie do polievky.
- 3
Varte ďalších asi 15 minút. Pridajte cibuľu, kúsok nakrájaného póru, soľ a sladkú mletú papriku. Varte ešte asi 10 minút.
- 4
Ozdobte s nastrúhanou mrkvou a podávajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je bez pohanky?