Tuniak so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 3. januára 2017
Tuniak so zeleninou
Foto: podravka

Komerčný recept
Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní nie len vás, ale aj vašich hostí.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Podravka ochucovadlo zmiešame s citrónovou šťavou, cesnakom nakrájaným na plátky, čiernym korením, olivovým olejom a s kaparami. Filety z tuniaka zalejeme marinádou a necháme marinovať približne 30 minút.

  2. 2

    Tuniaka vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán tak, aby stred ostal krásne ružový. Tuniaka vyberieme, do panvice nalejeme marinádu, krátko ju opečieme a nalejeme ju znovu na tuniaka.

  3. 3

    Mrkvu nakrájame na plátky a dáme ju variť spolu s bôbom a zelenými strukmi. Varíme približne 10 minút v osolenej vode a potom ju scedíme.

  4. 4

    Na zohriaty olivový olej si dáme na plátky nakrájanú cuketu a krátko opečieme. Pridáme pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo Stredomorie a uvarenú zeleninu. Všetko spolu krátko opečieme a podľa chuti okoreníme.

Diskusia k receptu

radox1
nato,aby zostal v strede krasne ruzovy,ho treba nakrajat na vyssie kusy.tento rozhodne krasne ruzovy v jadre nie je.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha