Foto: podravka
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní nie len vás, ale aj vašich hostí.
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
Na marinádu: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
Na prílohu: | |
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vegetu zmiešame s citrónovou šťavou, cesnakom nakrájaným na plátky, čiernym korením, olivovým olejom a s kaparami. Filety z tuniaka zalejeme marinádou a necháme marinovať približne 30 minút.
- 2
Tuniaka vyberieme z marinády a opečieme na panvici z oboch strán tak, aby stred ostal krásne ružový. Tuniaka vyberieme, do panvice nalejeme marinádu, krátko ju opečieme a nalejeme ju znovu na tuniaka.
- 3
Mrkvu nakrájame na plátky a dáme ju variť spolu s bôbom a zelenými strukmi. Varíme približne 10 minút v osolenej vode a potom ju scedíme.
- 4
Na zohriaty olivový olej si dáme na plátky nakrájanú cuketu a krátko opečieme. Pridáme pretlačený cesnak, vegetu - Stredomorie a uvarenú zeleninu. Všetko spolu krátko opečieme a podľa chuti okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu