Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
Maďarské tvarohové halušky
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma...
Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Placky zo suchého chleba
Recept na tieto placky som dostala pred časom od kamarátky a dnes som ho vyskúšala. Milo...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Csabai kolbász - čabajská klobása
Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani...
Chudá tlačenka zo žitného ostrova
Túto tlačenku som si uchovala v pamäti zo zabíjačiek u mojej babičky, ktorá bývala niekoľko km...
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...
Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...
Vyprážané šampiňóny s prekvapením
Dnes som robila na obed vyprážané šampiňóny s prekvapením. :)
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...
Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...
Sedliacka omeleta
Moja večera, skromná sedliacka omeleta, tak, ako ju ja sama sebe pripravujem.
Koložvárska kapusta so sójovou drťou
Máme veľmi radi sóju a kde sa dá, zamieňam ju za mäso. Tak som vyskúšala,...
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...
Bravčové karé kúsky so zelerovými nervami
Na pečené „kurátenko“ bolo u nás vyhlásené jeMnosmerné embargo. Som doma sám, v chladničke kilový...
Madarské ryžové jaternice
Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla...
Zemiaková kaša s cibuľkou na paprike
Kedysi to bolo u nás jedlo na večeru za chladných mrazivých dní. Je lacné, rýchle...
Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...
Cestoviny so šunkou v kôprovej omáčke
Dnes som tento recept robila po prvýkrát a musím povedať, že nám všetkým veľmi chutil a nie...