Cibuľová praženica so syrom

houmer - bez fotkyhoumer, 31. mája 2011

Čo tak cibuľa na raňajky?? Recept zo samou cibuľou, je dobrý s čerstvým pečivom. Najlepšie raňajky sú tie ktoré sa dajú priamo do postele :)...

4
porcie
45 minút
príprava
5 - 10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 -3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielu a červenú cibuľu nakrájame a dáme do zapekanej misy. Osolíme, posypeme sušenými bylinami a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C.

  2. 2

    Olúpané žlté cibule nakrájame a opečieme v panvici na oleji. Osolíme, vmiešame rozšľahané vajcia, okoreníme a urobíme hustejšiu praženicu. Odstavíme, vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a postrúhaný čedar.

  3. 3

    Bagetu nakrájanú na kolieska rozložíme do olejom potretej zapekanej misy. Na každé koliesko dáme praženicu, vložíme do rúry a krátko zapečieme. Podávame so zapečenými cibuľami. A dobrú chuť...

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Raňajky, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

enss
Fíha! Super, ale najvhodnejšie asi na nedeľné raňajky.
sovka62
A vieš, aký je rozdiel medzi slovenskou a ruskou praženicou? Pripravujú sa rovnako, ale ruská sa robí bez vajec........