Gnocchi al gorgonzola alebo gnocchi s gorgonzolovou omáčkou
Foto: dora
Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na jazyku, inak ho neocení. Ja osobne ho samotný Zobraziť celý popisGorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na jazyku, inak ho neocení. Ja osobne ho samotný veľmi neobľubujem, avšak v omáčke a s gnocchi chutí skvelo. Ak by som ho mala k niečomu prirovnať, tak by to bol asi kríženec olomouckých syrečkov s nivou polokrémovej konzistencie. Dostať ho u nás nie je bežné, aspoň ja som nemala to šťastie. Kúpila som ho v špecializovanom obchode s talianskymi potravinami.
porcie
Postup
-
1
Množstvá uvádzam orientačne, nakoľko som sa nedržala presných dávok a tiež niekto má rád výraznejšiu chuť, iný len jemnú, dá sa tu v tomto dosť vyhrať. Dáme variť vodu na gnocchi. Keď zovrie, osolíme ju a vhodíme gnocchi, necháme vrieť ešte cca 3 min. po tom, čo gnocchi vyplávajú na hladinu.
- 2
V hrnčeku zahrejeme mlieko. Okoreníme, vsypeme doň na kúsky pokrájanú gorgonzolu a za stáleho miešania necháme rozpustiť až dosiahneme krémovú konzistenciu.
- 3
Do omáčky vsypeme uvarené gnocchi, premiešame a podávame. Niektoré recepty ešte uvádzajú buď hotové posypať alebo tesne po gorgonzole pridať do mlieka parmezán alebo grana padano. No myslím si, že to vôbec nie je treba, keďže gorgonzola má dosť výraznú chuť a vystačí si sama.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu