Cvikla pečená so sladkými zemiakmi fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 31. mája 2011

Tento recept som nasla uz davnejsie na internete. Zaujal ma, vyskusala som ho a odvtedy ho robievam castejsie.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks stredne veľká
1 1/2 PL
1 strúčik
1 KL
1 KL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cviklu som nesupala. Dobre som ju umyla a vysuchala kefkou. Ocistenu cviklu som pokrajala na hranolky. Premiesala som ju 1/2 lyzickou oleja a dala som ju piect do vyhriatej rury 180C. Cviklu som piekla 20 minut.

    Cvikla pečená so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym ako sa mi piekla cvikla ocistila som si sladke zemiaky a cibulu. Zemiaky som tiez pokrajala na hranolky a cibulu na mesiacky.

    Cvikla pečená so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky som si pripravila lyzicu oleja s pretlacenym cesnakom, solou a pomletym korenim. Pridala som pokrajane zemiaky, cibulu a vsetko som spolu premiesala.

    Cvikla pečená so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolene zemiaky s cibulou som pridala k cvikly a vsetko som este spolu piekla dalsich 30 minut. Zeleninu som premiesala pocas pecenia asi kazdych 10 minut. Upecenu zeleninu som nakoniec posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.Je to velmi chutne same ako lahka vecera, alebo obed. No taktiez sa hodi takto upravena zelenina aj ako priloha k masu.

    Cvikla pečená so sladkými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Už aj ja pestujem sladké zemiaky, tak si recept ukladám, pripravím ho,ked budem urodu zbierať. Pekné je to, farebné.
marianne69
...a vies,ze som si myslela,ze to budes Ty?:-)sladke zemiaky Vam zachutili...robim Danka velmi podobne.ak nie rovnako,je to velmi chutne,cvikla a zemiaky,vyborna kombinacia...dobre,lahke papanicko...
frezia68
Tvoj recept bude ešte tento týždeň na našich tanieroch,len dokúpim cviklu :-)))
julica
Mňam, toto by som dokázala jesť veľakrát do týždňa, aspoň si myslím, aj keď sladké zemiaky som ešte nejedla. Vyzerá to bombasticky
jerica
Danielka,Tvoj recept mi pripomenul staré centrálne trhovisko, pamätám si ako dieťa keď si Bulhari trhovníci nosili zo sebou takto pečenú zeleninu,rozvoniavalo to pri ich stánkoch vôňu bolo cítiť široko ďaleko. Určite keď bude príležitosť vyskúšam Tvoj recept na pečenú cviklu :-)) ukladám KK
palokuchki
@julica , ja som sladke zemiaky dlho nevarievala. Raz bol syn na vecery u znamych a tam mu velmi chutili. Odvety, ked idem do obchodu mi vzdy pripomina, aby som ich nezabudla kupit. Skusim tiez na jar zasadit. Myslela som si, ze u nas je dost chladno aby rastli. No ked @dorisa hovori, ze zasadila, tak ja by som tiez nemala problem ich dopestovat. Mariana, mas pravdu . Syn to zacal, no vsetkym nam to teraz zachutilo. @frezia , @jerica , urcite vyskusajte.
danculka
Vyzerá to dobre,dúfam,že aj tak bude chutiť:)))))))))))))))ň
mimamartin
...dnes rom piekla kačku a už mám dosť kapusty a majonézy. Vyskúšala som cviklu so zemiakmi a super. Chutilo aj manželovi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia