Foto: palokuchki
Tento recept som nasla uz davnejsie na internete. Zaujal ma, vyskusala som ho a odvtedy ho robievam castejsie.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cviklu som nesupala. Dobre som ju umyla a vysuchala kefkou. Ocistenu cviklu som pokrajala na hranolky. Premiesala som ju 1/2 lyzickou oleja a dala som ju piect do vyhriatej rury 180C. Cviklu som piekla 20 minut.
-
2
Medzitym ako sa mi piekla cvikla ocistila som si sladke zemiaky a cibulu. Zemiaky som tiez pokrajala na hranolky a cibulu na mesiacky.
-
3
Do misky som si pripravila lyzicu oleja s pretlacenym cesnakom, solou a pomletym korenim. Pridala som pokrajane zemiaky, cibulu a vsetko som spolu premiesala.
-
4
Osolene zemiaky s cibulou som pridala k cvikly a vsetko som este spolu piekla dalsich 30 minut. Zeleninu som premiesala pocas pecenia asi kazdych 10 minut. Upecenu zeleninu som nakoniec posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.Je to velmi chutne same ako lahka vecera, alebo obed. No taktiez sa hodi takto upravena zelenina aj ako priloha k masu.
Diskusia k receptu