Vyprážaný syr ktorý nikdy nevytečie

perinbabba - fotkaperinbabba, 30. mája 2011

Mne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo, naučila ma, že sa to dá robiť aj inak. Zobraziť celý popisMne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo, naučila ma, že sa to dá robiť aj inak. Dnes to ochutnal aj môj manžel a vraj ... môže byť :-) Ako inak ... veď stará mama má vždy pravdu :)

2
porcie

Suroviny

250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Syr postrúhame na veľkom strúhadle. Pridáme vajíčko a zamiešame.

  2. 2

    Lyžicou naberieme vzniknutú masu a vyprážame na rozpálenom oleji pekne do hneda :-)

  3. 3

    Zemiaky sa mi šúpať nechcelo ... tak som k tomu servírovala zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

tatranka
Týmto spôsobom robím syrové fašírky.Len pridám trochu strúhanky.
hubata
Ako nápad je to vynikajúce, lebo jeden nikdy nevie aký syr mu predajú a toto je bez rizika.
eraserhead
tento spôsob prípravy bude asi dosť kalorický....
skúste toto "slovenské národné jedlo" obaliť tak ako to robíte (neviem ako, ja to nerobievam a nejedávam) a pred samotným vyprážaním to dajte zamraziť. Potom ešte zmrznuté to hodťťe do toho rozpáleného oleja
marianna76
zaujímavé, ja syr obalujem dva krát a vyprážam rýchlo, vtedy netečie. ale keď sa krája - naťahuje sa a to máme radi. síce vyprážaný syr mávame asi raz - dva krát do roka....
kimlo
Dôležité je aby bol olej dostatočne rozpálený, a hlavne aby bol syr v ňom úplne ponorený, vhodná je fritéza. Potom už stačí len vystihnúť okamih keď sa začne nafukovať...vtedy ho treba čo najrýchlejšie vybrať. A ako tu už bolo spomenuté, dobré je aj dať ten syr vopred na pár hodín do mrazničky.
kata50
Syrové fašírky - tak ako @tatranka - sú naozaj dobrý nápad. Aj aj ich tak robím . Určite sa neroztečú a tiež sú chutné. :-)
evanaaa
Aby sa syr neroztiekol mal by byť aspoň 45%-ný, no neskúšala som, či to je záruka. Naposledy dávno, keď som ho robila, zostal mi len prázdny obal zo strúhanky, syr bol mimo, odvtedy ma naň prešla chuť.Tento spôsob nie je zlý, ale už to nie je ten klasický vyprážaný syr, aj keď ako syrové placky sa mi pozdáva.
zdezda
:-)perfiš recept, aj menej oleja minieme a tým ho aj veľa nezjeme:-) neroztekajúci syr predávajú akože na vyprážanie a je iba 30% tukový
mojack
Ja pridám do strúhaného syra aj trochu nakrajanej pažitky alebo aj nadrobno nakrájanu šunku. Vyborné
petravoska
mna raz jedna znama naucila robit syr tak, ze ho obalim v trojobale akoby 2x. klasicky muka, vajicko, struhanka a potom este naspat do vajicka a do struhanky. potom nevytecie. a ozaj to funguje :)
streitd
existuje syr Michalovska tehla, ktorá sa vám neroztecie a nemusite nic struhat, staci obalit v trojobale, mozno aj dvoj a mozete vyprazat
na eidamy sa nespoliehajte, ten nikdy neviete co spravy, maju ju iba v takych mänsich obchodoch ako agromilk alebo jednota, nenasla som ju nikdy v kauflande ani vo väcsich obchodnych centrach




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia