ďalší recept z maminej zbierky
Postup
-
1
Mäso umyjeme,osušíme,ostrým nožom urobime otvor,vtlačime doň vajcia a previažeme niťou.Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno,vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.Podlejeme horúcou vodou,posolíme,okoreníme,pridáme rajčiakový pretlak,prikryjeme a dusíme domäkka.Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.Mäkké mäso vyberieme,šťavu poprášíme múkou,zalejeme bujónom,premiešame a niekoľko minút povaríme.Mäso podávame pokrájané na plátky,prelejeme omáčkou,s dusenou ryžou a zeleninovým šalatom.
Štefanská pečienka sa určite robí tak, že na tvrdo uvarené vajcia sa vkladajú do otvoru vytvoreného ostrým nožom. Používa sa hovädzie mäso v tvare valca, napr. kvetová špička Možno ju poznáš pod názvom táfel špic, alebo židovka). Tam tie vajcia uložíš pekne do stredu a na reze je to úhľadné.
Robievam ju podľa receptu, ktorý je vyššie s malým rozdielom, nedusím ho na sporáku, ale v rúre. Ale to je nepodstatné, výsledok je rovnaký.