Gnocchi zo sladkých zemiakov fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 31. mája 2011

Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska zmiesanina. Recept na taketo gnocchi som videla s Zobraziť celý popisDneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska zmiesanina. Recept na taketo gnocchi som videla s cottage syrom. Mne sa ale zda, ze ma dost nevyraznu chut. Namiesto neho som pouzila bryndzu rozmiesanu so spenatom.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g pecene
220 g
1 ks
1 PL
1 salka , cerstve
1 salka
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky som si ocistila a nakrajala na kocky. Uvarila som si ich nad parou do makka.

    Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarene zemiaky som roztlacila. Pridala som k nim muku a vajicko.

    Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z uvedenych surovin som si vypracovala cesto ako na sulance.

    Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som rozdelila na styri casti. Kazdu cast som vysulala na sulok hruby asi 1cm. Sulok som pokrajala na mensie kusky. Tieto kusky som potom vidlickou z obivoch stran stlacila.

    Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gnocchi som uvarila v slanej vode podobne ako sa varia sulance. Uvarene gnocchi som premiesala s lyzicou oleja. Cerstvy na drobno nasekany spenat som chvilu sparila nad parou. Vychladnuty spenat som potom premiesala s bryndzou.

    Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babidka
velmi zaujimave :-)v podstate sa daju tie nocky podavat s vselicim ...chvalim :-)))))
palokuchki
@babidka , presne ako hovoris. Nocky sa mozu podavat na rozne sposoby. Aj ako priloha k masu namiesto ryze alebo zemiakov. Ako sa to vlastne spravne pise po slovensky?
lucylee
Sú dokonalé, myslíš, že by som mohla použiť aj klasické zemiaky?Myslím, že áno
danculka
Zatial som ich nezháňala/tie zemiaky/,ale už musím,máš veľa receptov,kde sa používajú,,,,
katka78
Skutočne chutné sú tieto domáce gnocchi z batátov - ako hlavné jedlo, príloha, ba aj dezert si viem predstaviť (napr. s tvarohom - mňam). Príležitostne zopakujem. Ďakujem pekne za recept @palokuchki , veľmi dobre som sa najedla :-)


haji
@Katka78 (21.3.2016 20:54)
Mám na tebe dotaz - prosím, jak jsi dosáhla těch vroubků na gnochi?! Krásné foto, samá chuť a vůně...
katka78
@Haji (21.3.2016 21:09) Mám na to takú vrúbkovanú doštičku. Pôvodne som ju kúpila kvôli inému receptu - na gágoríky (frkacúle/hrtánky), ale dá sa dobre využiť na rôzne vrúbkované cestoviny (gnocchi, garganelli, malloreddus). Skúsim pridať fotku z internetu, ako tá doštička vyzerá

katka78
Tak sa to podarilo. Inak kto nechce kupovať špeciálne doštičky a je trochu šikovný, poradí si aj s tou obyčajnou a kúskom povrázku.



PS: ďakujem za pochvalu :-)
haji
@Katka78 (21.3.2016 21:41)
Zlato moje, to je úúžasnéé - jak dostička original, tak tá "vychytaná"!! Moc a moc děkuji! Kamarádka po ní pase už nějaký pátek, i mně se líbí. Konečně vidím, jak to má vypadat a jak se dá vypmoct si fikaně. Jsi šikula, obdivuji každou fotku, šikovné ruce a otevřenou hlavu!! Krásný talíř, Kati!
palokuchki
@Katka78 no to si ma potesila. Dakujem ti za peknu fotku, urobila si velmi pekne gnocchi. Tesim sa, ze ti chutilo. Tiez dakujem za informacie o tej dosticke a aj o tej druhej vychytavke ako urobit pekne gnocchi. @Altyn ja by som ich zmrazila surove.
altyn
O.K. ďakujem za radu, vyskúšam :-)))
katka78
@Haji (22.3.2016 00:48) skutočne nie je za čo ďakovať, ak môžem, ochotne pomôžem :-) To ja ďakujem za pochvalu :-) A tak isto aj @palokuchki , gnocchi boli naozaj vynikajúce, však sme ich aj všetky spráskali, nezostalo nič na zamrazenie, o ktorom som tiež uvažovala, ale nakoniec som ich všetky uvarila.
market141
@Katka78 (21.3.2016 21:36)

Dobrýb deň, Katka mohla by si mi prosím ťa poradiť, kde sa dá zohnať tá doštička na tie gnocchi? Ďakujem Markét
katka78
@Market141 (21.11.2016 13:36) Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu, ale na vareche chodia notifikácie iba k vlastným receptom, preto som na tvoj komentár natrafila až teraz, úplnou náhodou. Vlastne ani ty si možno už teraz nevšimneš moju odpoveď, ale ktovie.. Ja som dosku kúpila na www.mojenudle.cz. Každopádne som rada, že ti @Mijaita medzitým poradila a možno máš už dosku aj dávno kúpenú a "šúľaš" gnocchi jedna radosť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia