Základné cesto na pizzu fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 30. mája 2011

Vynikajúce cesto na pizzu :)

15 minút
na 225 °C

Suroviny

500 g
2 čaj.lyž.
1 pol.lyž.
podľa potreby
1/4 ks z 42 g kocky
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vody,kvasníc a cukru.

    Základné cesto na pizzu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prichystanú múku,soľ,olej a kvások zmiešame.Podľa potreby pridávame vlažnú vodu.

    Základné cesto na pizzu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste prikryté utierkou.

    Základné cesto na pizzu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice,preložíme na vymastený plech. Na pizzu kladieme ľubovoľnú oblohu .

    Základné cesto na pizzu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hviezdickaz
vyskusajte,mne sa osvedcilo najviac zo vsetkych,mam ho od mojho bratranca ( kuchara-pizzeristu :) ) ,a nerobim uz ziadne ine :)))
blanik
Tiež robím už len také, no je dobré dať miesto cukru med, vtedy sa s cestom pracuje ako s plastelínou :))) a olej podľa možnosti olivový :)
egreska
pizza potrebuje vysoku teplotu na pečenie ,takto sa vysuší a bude tvrdá...treba piect na 220 st asi 15 minut..vyskušam tvoje cesto :-))
ocino4
súhlasím s olivovým olejom,je to fakt lepšie,odskúšala som to
maartina
akurát som zamiesila cesto na pizzu a teraz vidím tento recept ...no najbližšie vyskúšam podľa Teba :)
lyali
@hviezdickaz , aspoň sa takto dostanem cez Teba k receptu na pizzu od môjho bráška, xi :-) Ja skúsim potom pridať niekedy obrázok hotovej pizze podľa Tvojho (a vlastne celorodinného) receptu :-) KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia