Foto: sjuz
Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny: ( najprv som si nachystala 3 citróny, nakoniec som dala šťavu z dvoch, a samozrejme aj viac masla - pretože mi bolo jasné, že manžel to ZJE :)!
-
2
Zo špargle odkrojíme konce - cca 3-5 cm, a uvaríme vo vode - cca 3-4 minútky, aby zostala chrumkavá.
-
3
Do hrnca dáme šťavu z citróna, maslo, a na miernom ohni miešame, kým vznikne jemná omáčka.
-
4
Pridáme postrúhaný syr, a ešte chvíľu miešame do hladka. osolíme podľa chuti a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
-
5
Ja som ešte hladnému manželovi ponúkla vlastnoručne upečený chlebík:) a pohár bieleho ľahkého vínka.
-
6
Špargľu namáčame do omáčky, alebo si ju polejeme.
Inak, robila som slaninku-pór - a písala som ti už, že som to riadne presolila? Nedalo sa to jesť - ale inak by bol vynikajúci...:)))