Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom

sjuz - fotkasjuz, 29. mája 2011
Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom
Foto: sjuz

Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)

5 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g  klasické - na kúsky
  z jedného citróna
25 g alebo Grana Padano




Postup

  1. 1

    Suroviny: ( najprv som si nachystala 3 citróny, nakoniec som dala šťavu z dvoch, a samozrejme aj viac masla - pretože mi bolo jasné, že manžel to ZJE :)!

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 1
  2. 2

    Zo špargle odkrojíme konce - cca 3-5 cm, a uvaríme vo vode - cca 3-4 minútky, aby zostala chrumkavá.

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme šťavu z citróna, maslo, a na miernom ohni miešame, kým vznikne jemná omáčka.

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme postrúhaný syr, a ešte chvíľu miešame do hladka. osolíme podľa chuti a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 4
  5. 5

    Ja som ešte hladnému manželovi ponúkla vlastnoručne upečený chlebík:) a pohár bieleho ľahkého vínka.

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 5
  6. 6

    Špargľu namáčame do omáčky, alebo si ju polejeme.

    Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
ešte to stihnem určite špargla nekončí, v jednoduchosti je krása, chlebík nepridáš? :-)) cítim vôňu chleba.-))
marianne69
...pekny receptik,vcera som si posusnavala len na takej trosku povarenej,citronove maslo ukladam:-)(KK)
sjuz
milá jerica - nepridám:), veď chlebíkov je tu dosť. robila som si pred dvoma dňami kvások z časopisu podľa nejakých talianov s pivom, stál v chladničke zaliaty olivovým olejom 48 hodín, a potom z neho som robila dnes chlebík, a včera zasa ciabattu - ale tú nie z toho kvásku:) . Ale chlebík bol výborný!
Inak, robila som slaninku-pór - a písala som ti už, že som to riadne presolila? Nedalo sa to jesť - ale inak by bol vynikajúci...:)))
frezia68
Ľahká večera,inšpirujúci recept,vyskúšam bez vínka...:-)))
jerica
@sjuz ďakujem , ja skôr málo solím , tatko mal mozgovú príhodu tak sa doma varilo minimum slané u nás si každý kto má rád slané musí si dosálať:-( takto pripravená špargla je vynikajúca chuťovka,ja si robievam len tak s maslo:-)
sjuz
aj používam už zo dva tri mesiace všade len himalájsku soľ, a mám teraz také kryštáliky, a neodhadla som množstvo, lebo som nevedela, aké to bude slané...:)
jerica
himalájsku soľ som používala , dostala som ju od sesternice z Nemecka,teraz keď ju nemám neviem kde ju dostať,bola som už na ňu zvyknutá vedela som koľko jej môžem dať.
jerica
himalájsku soľ som používala , dostala som ju od sesternice z Nemecka,teraz keď ju nemám neviem kde ju dostať,bola som už na ňu zvyknutá vedela som koľko jej môžem dať.
sjuz
jerica - v bioobchodoch - ja kupujem u nás v Apolle v Bilogica.
bozulka
Špargľu mám od soboty/bielu/,už ju treba urobiť bude takto jednoducho a k tomu iba suchý toustík...a pre mňa sklenička bieleho.Ďakujem za typ.
lucylee
perfektné, citrón a parmezán k špargli náramne pasujú
evanaaa
Dnes som si dala do vozíka bielu bio šparglu - akcia v Kauflande, nakonie som ju vrátila, a kúpila veľké šampiňóny na plnenie, tiež lacnejšie ako inde.Ani som nevedela, čo z nej urobiť, ale ju potom kúpim, kým je.
frona
musím aj ja určite vyskúšať. Toto sa mi veľmi pozdáva. Možno to aj môj manžel zje. Polievka zo špargle mu veľmi chutí...ale nie krémová.... :-)
violetacamorova
Krásny lahodný recept ja som ju robila v nedeľu ku kurčaťu a ryži ako prílohu so syrovou omáčkou, bolo to dobré, vyskúšam aj tvoju omáčku, páči sa mi recept.
anajka
A Ty ju nešúpiš? Ja pre istotu vždy lebo má v šupke také vlákna, ktoré mi vadia a preto vždy radšej ošúpim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia