Foto: miloss2
Našiel som v mrazničke kúsok roštenky a napadlo ma,že v mojom zošite receptov mám jeden,ktorý som dávno nevaril,tak tu je.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu na mäso.Zmiešame olej,horčicu,kečup,mletú papriku,worcesterskú omáčku a grilovacie korenie.Pridáme trochu soli.
-
2
Roštenku narežeme na rezne a naklepeme.Potrieme marinádou.
-
3
Na každý rezeň dáme kolieska cibule,poukladáme na seba a odložíme do chladničky na niekoľko hodín.
-
4
Rezne prudko opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier.Do výpeku pridáme cibuľu,ktorá sa marinovala s mäsom,oravskú slaninu na kocky a nakrájané šampiňóny.Orestujeme,vložíme naspäť mäso,pridáme hrášok,zalejeme vodou a dusíme do mäka.
-
5
Kaď je mäso mäké pridáme jogurt a vypneme.
Diskusia k receptu