Goralská roštenka

miloss2 - fotkamiloss2, 29. mája 2011
Goralská roštenka
Foto: miloss2

Našiel som v mrazničke kúsok roštenky a napadlo ma,že v mojom zošite receptov mám jeden,ktorý som dávno nevaril,tak tu je.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
100 g čerstvé
50 g
70 g
100 g
3 PL
1 PL
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu na mäso.Zmiešame olej,horčicu,kečup,mletú papriku,worcesterskú omáčku a grilovacie korenie.Pridáme trochu soli.

    Goralská roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Roštenku narežeme na rezne a naklepeme.Potrieme marinádou.

    Goralská roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Na každý rezeň dáme kolieska cibule,poukladáme na seba a odložíme do chladničky na niekoľko hodín.

    Goralská roštenka - obrázok 3
  4. 4

    Rezne prudko opečieme z oboch strán a vyberieme na tanier.Do výpeku pridáme cibuľu,ktorá sa marinovala s mäsom,oravskú slaninu na kocky a nakrájané šampiňóny.Orestujeme,vložíme naspäť mäso,pridáme hrášok,zalejeme vodou a dusíme do mäka.

    Goralská roštenka - obrázok 4
  5. 5

    Kaď je mäso mäké pridáme jogurt a vypneme.

    Goralská roštenka - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Že vraj "kúsok" roštenky. To muselo byť aspoň kilo podľa počtu rezňov a to, že nie je najlacnejšia, ani nehovorím. Ale recept vypadá dobre, ja len čakám na akciu, keď bude lacnejšia. Zatiaľ si ale recept uložím do KK.
mamatata2
Dobrý recept a dobrý nápad s tým jogurtom. Vyskúšam podobne ako evannaaa@ , v čase akcie alebo skúsim aj z bravčového.
mili2936
Môže to byť fajnovučké, ja robím roštenku podobne, len ju predtým nedávam do marinády, ale prísady pridávam priamo k mäsku. Takto to môže byť ešte lepšie, tie chute sa do mäska viacej dostanú. Určite vyskúšam, hovädzinku mám z domácich zdrojov od známych
mili2936
ešte som zabudla, tie zemiačky tam vyzerajú suprovo, ako si ich robil? Ak to teda nie je tajomstvo :-)
mili2936
A ešte pridávam k šampiňónom aj pár dubáčikov sušených - ak teda mám ešte nejaké v zásobe. Ale tá vôňa, ktorú to potom dostane, tá sa šíri po celom dome
piczur
no a zas som hladná, veľmi sa mi ten recept páči, ukladám a najbližšie robím, ďakujem
miloss2
Zemiaky uvarím tak 5 minút,aby sa nerozvarili a po vychladení vysmažím na oleji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia