Grobská pečienka

myis - fotkamyis, 29. mája 2011

Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky. Pochádza údajne z Veľkého Grobu, kde sa zrejme robil Zobraziť celý popisTento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky. Pochádza údajne z Veľkého Grobu, kde sa zrejme robil väčšinou pri vyššie uvedenej príležitosti, inokedy sa z mäsa zrejme bežne nevarilo. Teraz už nezakáľame, ale príležitostne ho robím z pliecka alebo stehna,ale dá sa robiť prakticky z hocijakého bravčového mäsa.

4 -6
porcie
15 minút
príprava
9O minút
tepelná úprava

Suroviny

1-1,5 kg
5 ks
2 PL
2 PL
3-4 ks
3-4 ks
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca dáme rozpustiť bravčovú masť. Cibuľu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na rozpustenú masť dáme dusiť celé množstvo nakrájanej cibule, až dostane postupne svetlo žltú farbu. Medzitým si nakrájame mäso na kusy veľkosti asi 10x15 cm, hrúbky 5 - 8 cm.Opečieme na pripravenej udusenej cibuli aby sa zatiahlo, pridáme všetky ostatné ingrediencie, zalejeme horúcou vodou,aby bolo celé zakryté, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka, až sa všetka voda vydusí a z cibule zostane červená omáčka.

  3. 3

    Podávame s uvarenými zemiakmi, pokrájanými na štvrťky alebo s chlebom, najlepšie domácim.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia