Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky. Pochádza údajne z Veľkého Grobu, kde sa zrejme robil Zobraziť celý popisTento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky. Pochádza údajne z Veľkého Grobu, kde sa zrejme robil väčšinou pri vyššie uvedenej príležitosti, inokedy sa z mäsa zrejme bežne nevarilo. Teraz už nezakáľame, ale príležitostne ho robím z pliecka alebo stehna,ale dá sa robiť prakticky z hocijakého bravčového mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca dáme rozpustiť bravčovú masť. Cibuľu nakrájame na kocky.
- 2
Na rozpustenú masť dáme dusiť celé množstvo nakrájanej cibule, až dostane postupne svetlo žltú farbu. Medzitým si nakrájame mäso na kusy veľkosti asi 10x15 cm, hrúbky 5 - 8 cm.Opečieme na pripravenej udusenej cibuli aby sa zatiahlo, pridáme všetky ostatné ingrediencie, zalejeme horúcou vodou,aby bolo celé zakryté, prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka, až sa všetka voda vydusí a z cibule zostane červená omáčka.
- 3
Podávame s uvarenými zemiakmi, pokrájanými na štvrťky alebo s chlebom, najlepšie domácim.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu