
Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...

Jednoducho TATARÁK
Cez víkend sme mali v rodine malú oslavu, tak sme si pripravili túto pochúťku, ktorú...

Rebierko z diviaka na cesnaku
ďalší recept z diviny ale nielen z diviny môžu byť aj bravčové rebierka.

Grilovaný fenikel s kozím syrom
Fenikel som jedla po prvýkrát pred rokom a bola to láska na prvý ... hlt (?)...

Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...

Carpaccio z hovädzieho mäsa
Toto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso... Ale aj...

Niečo ako rizoto - recept z parovaru
Pred 2 rokmi som od sestry dostala parovar a netušila som načo ho použiť. To bol...

Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...

Bravčový pörkölt s kyslou kapustou a smotanou-špeciál.
Dlho som váhal či tento recept na tejto stránke zverejniť!Segedínskych alebo Szekely gulášov je tu neurekom. Lenže...

Rezne mňam, mňam
My to robievame na Silvestra, alebo keď čakám návštevu. Deň pred tým si rezne naložím...

Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma
Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že...

Hovädzie na mrkvičke
Je to obdoba sviečkovej ale oveľa, oveľa diétnejšej alebo keď deti nechcú jesť mrkvu :-)))))

Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...

Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku...

Rizoto pre labužníkov
Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie, ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, ...

Vyslovene ostrá papriková domáca saláma
Tento recept vkladám pre milovníkov ostrej chuti, ako aj zvýšený záujem zo strany varechárov o tento...

Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový
Na počiatku môjho varenia je krava!Voly, býky, teľce skrátka – tur domáci, alebo lichva!Tak do dvoch rokov,...

Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov
Okamžite som potrebovala vyskúšať novučičkú zapekaciu misu Emile Henry. Mala som chuť na niečo naozaj zdravé...

Domáca csabai saláma
Zabíjačkový čas už síce pomaly končí, avšak popularita týchto výrobkov je celoročná a dnes aj možnosť...

Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

Minútka z pečene
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť....

Kotlikový srnčí guláš
Pridám zopár receptov z diviny tento recept mám od kamaráta poľovníka.

Záhradné halušky
K záhradným haluškám potrebujeme záhradu, halušky, dobrého partnera a domácu slivovicu.

Prsia Ľudmila (dvojky)
Čo tu mám napísať?Napadlo ma to, tak som to realizoval... Niekto jedol s chuťou, niekto s rozpakami...

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....