Foto: glosterka
Voňavá a vynikajúca zemiaková mňamka s hlivou.
porcií
príprava
na 220-250 °C
Suroviny
1000-1500 g uvarené v šupke |
|
4-5 PL |
|
1 ks veľká |
|
2 KL |
|
500 g čerstvá |
|
1-2 KL |
|
100-200 ml na podliatie |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie plechu |
|
Zálievka na zapečenie: | |
500 ml |
|
1-2 PL |
|
1-2 ks celé |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Na dochrumkavenie: | |
plátky |
|
Postup
-
1
Na oleji opečieme cibuľku, pridáme rascu, pomiešame, vložíme na drobné pásiky nakrájanú hlivu, osolíme a za občasného miešania dusíme na miernom plameni. Ak treba, podlejeme p.p. vodou. Hlivu dusíme do mäkka cca 45 minút.
- 2
Zemiaky zbavíme šupky a cez mriežku ich nakrájame na hranolčeky alebo ľubovoľne nakrájame.
- 3
Zapekaciu misu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a na spodok dáme polovicu zemiakov. Na ne rovnomerne navrstvíme udusenú hlivu a prikryjeme ju zvyšnými zemiakmi.
- 4
Pripravíme si zálievku na zapekanie: v mlieku dobre vyšľaháme vajíčka, múku, soľ, majoránku a bazalku. Rovnomerne ňou zalejeme zemiaky, na vrch uložíme plátky masla a zemiaky dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Keď sú ružové, chrumkavučké, sú už hotové.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu