Foto: marianne
....jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej zatazi stresom... v rozumnej miere, povedal mi taky starucky Zobraziť celý popis....jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej zatazi stresom... v rozumnej miere, povedal mi taky starucky pan doktor z Ciny,ku ktoremu zajdem sem -tam na kus reci a salku zeleneho caju:-)...
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg bez kosti(stehno,pliecko) |
|
6 ks |
|
10 ks |
|
1,5 dl |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
3 struciky |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 vetvicka |
|
1 KL |
|
podla potreby:-) na podliatie |
|
Postup
-
1
V olivovom oleji si pripravime zmes na maso tak, ze pridame don roztlaceny cesnak,sol,podrvene cerstve korenie,posekanu chilli papricku,rascu,rozmarin a majoran.
-
2
Masko(mala som jahnacie pliecko) odblanime,odstranime mastne kusky,pokrajame na platky alebo mensie kusky a dobre premiesame s olejovou zmesou.Cibulu a mrkvu ocistime a nakrajame na kolieska....
-
3
Na dno pekaca dame pokrajanu cibulu s mrkvou na kolieska a na to rozvrstvime masko nalozene v zmesi olivoveho oleja,zakryjeme druhou polovicou pekaca,alebo alobalom a nechame v chladnicke celu noc odpocivat...kto nema cas,minimalne 2 hodinky....
-
4
Na druhy den pecieme v stredne vyhriatej rure a dobre podlejeme cervenym vinkom.Pecieme najskor zakryte a poslednych 20 minut odokryte..priloha lubovolna od zeleninovej,zemiakova,ryzova....
ďakujem, teším sa:-) včera som kúpila jahňacinku, tiež sa na ňu chystám....