Foto: pusta
Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v Zobraziť celý popisToto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 ks malý jarný |
|
1-2 ks |
|
150 ml |
|
150 ml z varenia karfiolu |
|
4-5 PL |
|
podľa chuti |
|
1 ks malá |
|
2-3 strúčiky |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
2 CL |
|
1 CL |
|
z 3 ks |
|
1/2 zväzku |
|
5-6 PL |
|
Postup
-
1
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.
-
2
Uvarený karfiol scedíme a...
-
3
...do hrnca dáme časť vody, v ktorej sa varil karfiol...
-
4
...pridáme do nej uvarené ružičky karfiolu a rozdrvíme ich na kašu pomocou drviča na zemiaky.
-
5
Petržlenovú vňať posekáme na drobno.
-
6
Pripravíme si muškátový kvet a ostatné koreniny.
-
7
Pokrájame na jemno zelenú vňať jarnej cibuľky.
-
8
Očistíme si cibuľu a cesnak
-
9
Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita, necháme ju vychladnúť.
-
10
Do misy rozbijeme vajce, osolíme a...
-
11
...rozšľaháme s mliekom, ...
-
12
...pridáme múku a...
-
13
...vymiešame aj s práškom do pečiva na hladké husté cesto, do ktorého...
-
14
vmiešame karfiolovú kašu.
-
15
Pridáme muškátový kvet,...
-
16
... mleté biele korenie, kurkmu, zelenú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, orestovanú cibuľu...
-
17
...majoránku, prelisovaný cesnak strúhanku a dobre premiešame, necháme odstáť a naberačkou vkladáme...
-
18
karfiolovú masu do rozpáleného oleja a vysmážame z oboch strán do zlatista ako rezne.
-
19
Podávame horúce s novými zemiakmi na petržlene s paradajkami.
dakujem, že varíš podľa môjho receptu.
zistíš, čo máš urobiť, či pridať múku alebo trocha nariediť mliekom, ked upečieš jeden menší rezeň na skúšku. aj sa nerozpadne, potom môžeš smelo piecť väčšie rezne. nezabudni mať dostatočne vysokú vrstvu oleja v panvici a nech je dobre rozohriaty, nesmie vrieť alebo sa z neho nebodaj dymiť, rezeň by sa na povrchu rýchlo spálil a vo vnútri zostal surový..
ak chutilo, tak som rada.
dúfam, že som pomohla :-)
👍