Jarné karfiolové rezne fotorecept

pusta - fotkapusta, 31. mája 2011
Jarné karfiolové rezne (fotorecept)
Foto: pusta

Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

1 ks malý jarný
1-2 ks
150 ml
150 ml z varenia karfiolu
4-5 PL
podľa chuti
1 ks malá
2-3 strúčiky
1 CL
1 CL
1 CL
2 CL
1 CL
z 3 ks
1/2 zväzku
5-6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený karfiol scedíme a...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...do hrnca dáme časť vody, v ktorej sa varil karfiol...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme do nej uvarené ružičky karfiolu a rozdrvíme ich na kašu pomocou drviča na zemiaky.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Petržlenovú vňať posekáme na drobno.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si muškátový kvet a ostatné koreniny.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokrájame na jemno zelenú vňať jarnej cibuľky.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Očistíme si cibuľu a cesnak

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita, necháme ju vychladnúť.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do misy rozbijeme vajce, osolíme a...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...rozšľaháme s mliekom, ...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...pridáme múku a...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...vymiešame aj s práškom do pečiva na hladké husté cesto, do ktorého...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    vmiešame karfiolovú kašu.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pridáme muškátový kvet,...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ... mleté biele korenie, kurkmu, zelenú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, orestovanú cibuľu...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ...majoránku, prelisovaný cesnak strúhanku a dobre premiešame, necháme odstáť a naberačkou vkladáme...

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    karfiolovú masu do rozpáleného oleja a vysmážame z oboch strán do zlatista ako rezne.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Podávame horúce s novými zemiakmi na petržlene s paradajkami.

    Jarné karfiolové rezne (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

grandma
No môže to byť výborné ale trochu moc korenín nie - kurkuma ,biele korenie, petrž.vňať, majoránka, censak, cibuľa - no to je poriadny nárez.
skrecka
vyzera to uuuuzasne, hned ako bude moznost, pripravim doma:-DD
enss
Veľmi pekné a určite aj dobré. Myslím, že byliniek do takéhoto jedla nie je nikdy dosť.
modrykamen
Robím to podobne roky. Mám rád chutné jedla, ale klasicky vyprážaný karfiol je zdĺhavá robota. Takto je to raz dva.
njdevil
perfekne, uz viem, co bude na veceru. Diky za krasny receptik!
frezia
Prave som nevedela co s karfiolom. Vyborny napad.Dakujem.
kimlo
Práve ich idem robiť, už sa varí karfiol...
pusta
milý@kimlo , je to veľká dobrota :P
dakujem, že varíš podľa môjho receptu.
kimlo
Sú fantastické! S novými zemiakmi, tatarkou a uhorkovým šalátom...

janger
No tento recept som si az teraz vsimla. Tak to musim spravit aj ja :-)
cicjak
Robila som ich včera manželovi...chválil ich .Niečo som tam pokašľala...neviem čo ....Ak som ich urobila také veľké ako ich máte na obrázku rozpadli sa mi. Musela som ich piecť vo veľkosti lievancov...Neviem , kde som urobila chybu....
pusta
@cicjak , najlepšie je dať najprv len menej cesta na skúšku upiecť iba jeden menší rezeň, ak by bolo cesto riedke, rezeň by sa rozpadal pri pečení, pridaj múku premiešaj ju dobre v surovom ceste a potom vysmážaj, pri každej novej várke cesta, ktoré dávaš, vždy znovu premiešaj, aby bolo cesto v surovom stave rovnomerne homogénne ako pri hustejšom liatom ceste. ak by si dala príliš veľa múky, boli by tuhé, nenadýchané.
zistíš, čo máš urobiť, či pridať múku alebo trocha nariediť mliekom, ked upečieš jeden menší rezeň na skúšku. aj sa nerozpadne, potom môžeš smelo piecť väčšie rezne. nezabudni mať dostatočne vysokú vrstvu oleja v panvici a nech je dobre rozohriaty, nesmie vrieť alebo sa z neho nebodaj dymiť, rezeň by sa na povrchu rýchlo spálil a vo vnútri zostal surový..
ak chutilo, tak som rada.
dúfam, že som pomohla :-)
1x cicjak