Ryba v lístkovom ceste fotorecept

cenculka30 - fotkacenculka30, 30. mája 2011
6
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
200 g
2-3 strúčiky
5 ks
4 ks
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryby rozdelíme na 6 kúskov. Rozmrazené lístkové cesto tiež rozdelíme na 6 kúskov. Zvlášť si pripravíme ryby - špenát - praženicu a cibuľu. Všetko necháme mierne vychladiť.

  2. 2

    Rybu okoreníme a na oleji zľahka opečieme z oboch strán. Na rozvaľkané lístkové cesto dáme rybu.

    Ryba v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    teraz si spravíme špenát. Do výpeku od ryby dáme špenát pridáme prelisovaný cesnak a podusíme a nakoniec pridáme syr bambino - necháme roztopiť. Na rybu dáme pripravený špenát.

    Ryba v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajec si spravíme praženicu, ktorú dáme na špenát.

    Ryba v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky a orestujeme na oleji. Ako poslednú vrstvu dáme cibuľu. Okraje cesta potrieme vajíčkom.

    Ryba v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zabalíme. Vajíčkom potrieme aj vrch a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

    Ryba v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

cenculka30
toto bolo kysnute listkove cesto ale recept je na klasicke listkove cesto, ja som zohnala iba take tak som to skusila s tym
jerica
blahoželám , pekný fotorecept a výhra zaslúžená.-))
dorisa
Krásny recept, úžasne vyzera. Ja by som si tam dala tresku:)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha