Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Baklažány dobre umyjeme
-
2
a nakrájame na hrubšie plátky. Bohato posypeme soľou, premiešame a necháme 30 minút stáť. Po 30 minútach baklažán umyjeme od soli a vysušíme medzi dvoma utierkami.
-
3
Baklažánové plátky postupne na troche oleja osmažíme z oboch strán. Vyberáme na papierovú kuchynskú utierku a prikryjeme alobalom.
-
4
V menšom kastróliku rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme prelisovaný alebo na drobné kúsky nakájaný cesnak a premiešame.
-
5
Po chvíli pridáme 1/2 KL čerstvo zomletého čierneho korenia,
-
6
zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, teplotu znížime a na slabom ohni varíme, kým sa omáčka nezredukuje. Podľa potreby dosolíme. Baklažán servírujeme preliaty omáčkou a posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
7
Inšpirované receptom zo stránky http://www.steffensdinners.com/
keď pozerám tvoje recepty, zabávam sa, lebo väčšinou sú buď veľmi ľahké a zdravé, alebo hotové bomby, najme tie tvoje cukrárenské....pekne sa to kompenzuje:))))