
Tofu so zeleninou a s vegánskou majonézou
Šťavnaté skaramelizované tofu v bylinkovej marináde, podávané s parenými zemiakmi, mrkvou a zelenou fazuľkou, ...

Fake paprikáš
Dajme tomu, že toto je fajnový a jednoduchý recept na paprikáš, ktorý zvládne každý....
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Bezlepkové bryndzové halušky
Existuje vôbec nejaký Slovák či Slovenka, ktorý nemiluje bryndzové halušky?...

Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...

Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou
Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa....

Opekaná zemiaková panvička
Chrumkavé pečené baby zemiaky spojené s pikantnými párkami...

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...

Chrumkavý rožkový nákyp s údenou krkovičkou a pažítkou
Tradičný slovenský pečený nákyp z rožkov, vajec a údeného mäsa, s vývarom a pažítkou pre jemne bylinkovú chuť....
Bezlepkové penne s cuketou a omáčkou bolognese
Cuketa je nízkokalorická a ľahko stráviteľná a doslova nabitá množstvom živín....

Bataty v chrumkavom obale s krémovým pyré a mrkvovými rezancami
Vegetariánske jedlo – chrumkavé batatové plátky, jemné pyré a marinované rezance z mrkvy, doplnené rozmarínom...
Bezlepkové fliačky s omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu
Rýchly a zdravý recept plný chuti, ideálny pre celiatikov a bezlepkovú diétu....

Halušky z morského vlka na špargľovom ragú s vínovou omáčkou
Ľahké halušky z morského vlka, podávané na chrumkavom špargľovom ragú s brilantnou vínovou omáčkou.

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

Krémová brokolicová polievka so smotanou
Túto brokolicovú polievku robím vždy, keď chcem niečo rýchle....

Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.
Krémová polievka z červenej kapusty s mascarpone
Jemná kombinácia dusenej kapusty, zemiakov, jablka a balzamikového octu vytvára harmonickú, mierne sladko-kyslú chuť,...

Zeleninové karí
Jedlo s názvom karí je ako stvorené na spracovanie zeleniny. Môžete vyčarovať mix z kúskov, ...

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou
Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou...

Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Tekvicové ratatouille
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky