Špargľa s holandskou omáčkou
Klasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného...
Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...
Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout
Terina z králika so špargľovým šalátom
Králičie mäso rozmixujeme, pridáme smotanu, žĺtky a blanšírovaný špenát a ešte krátko mixujeme. Dochutíme soľou...
Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...
Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci...
Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.
Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...
Jalapeño (chilli) chuťovka
Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka...
Briošky (brioche)
TENTO RECEPT JE NIE na SLADKO, ale ako pridavok k predjedlam. "Brioche" je originalne francúzsky...
Mňam, mňam šalátik
Ja a moja dcéra ho milujeme. Zvykneme si ho robievať v sobotu na raňajky, keď...
Zakladné cesnakové aioli (garlic sauce)
Jarco nedavno pridal recept na salat, kde spomina AIOLI. Kedze tento je velmi jednoduchy na...
Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom
Taká rýchlovka, ktorú som vymyslel dnes na večeru z toho, čo dom dal. Stopercentne...
Veľkonočná plnka tradičná
Toto je komplexné jedlo. K nemu netreba podávať prílohy či chlieb. Stačí mixed pickles či...
Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.
Sushi Nigiri Maguro
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...
Sushi Hoso Maki Sake
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým nezostane voda úplne...
Varená veľkonočná šunka
Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou....
Jarný šalát s mungo klíčkami
Mungo klíčky milujem, pretože si ich môžem pripraviť počas celého roku a chutia ako mladý, ...
Vajíčko plnené šunkovou penou
Šunku pomelieme, rozmixujeme s maslom a taveným syrom do peny. Čerstvú bagetu šikmo nakrájame...
Yorkshire pudding (alebo popovers)
Yorkshire Pudding nie je naozajstny pudding, ale taka "muffinka" a originalne sa serviroval s Roast Beef....
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...
Insalata Caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, ...
Antipasti pyramída
Všetku zeleninu pokrájame na plátky, dáme grilovať asi 3 minúty z každej strany, posolíme, ...
Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...
Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...
Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...
Zeleninové placky so smotanou a syrom
Uvarenú zeleninu rozmixujeme, alebo pretlačíme vidličkou. Pridáme ovsenné vločky, vajíčko, vegetu a dobre...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Utopenci špeciál
Srdce mi krvácí, rodinné tajemství předávané z generace na generaci přestalo být tajemstvím... nedá se...
Kapustová štrúdľa na slano
Recept pochádza od mojej maminky, pripomína mi domov a spomienky na detstvo. Pripravujem ho pri rodinných...