Gnocchi al Gorgonzola

jarco - fotkajarco, 22. apríla 2010
Gnocchi al Gorgonzola
Foto: jarco

Nečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu večeru pripravenú s pomocou polotovaru - stíha sa Zobraziť celý popisNečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu večeru pripravenú s pomocou polotovaru - stíha sa to do 20 minút. Napriek tomu sa výsledok vyrovná špecialite podávanej v talianskej reštaurácii. Ja osobne som aktuálne na kombináciu nasladlých jemných gnocchi a výraznej omáčky z plesňového syra dosť vysadený...

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Kto chce, nech si niekde nájde recept na domáce zemiakové gnocchi - ja používam polotovar kúpený v obchode. Okrem toho potrebujeme taliansky syr Gorgonzola a smotanu na varenie (alebo šľahačkovú smotanu) a čerstvú bazalku. Ostatné veci (olej, soľ, korenie) by sme mali nájsť doma. Ako prvé dám variť vodu do čo najväčšieho hrnca.

    Gnocchi al Gorgonzola - obrázok 1
  2. 2

    Syr nakrájam na menšie kúsky a dám na miernej teplote zohrievať spolu so smotanou. Dochutím mletým bielym korením a priebežne miešam.

    Gnocchi al Gorgonzola - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým mi zovrela voda. Pridám do nej trochu olivového oleja, s mierou osolím a nasypem gnocchi. Keď vyplávajú hore, sú hotové - ako halušky.

    Gnocchi al Gorgonzola - obrázok 3
  4. 4

    Omáčku nechám za stáleho miešania prevrieť. Syr sa musí pekne rozpustiť.

    Gnocchi al Gorgonzola - obrázok 4
  5. 5

    Gnocchi scedím a servírujem preliate omáčkou v hlbokom tanieri, na ktorom ich ešte dochutím čerstvo namletým farebným korením a bazalkou.

    Gnocchi al Gorgonzola - obrázok 5
  6. 6

    Pozor, pri gnocchi (podobne ako pri bryndzových haluškách) množstvo klame. Sú veľmi sýte a z jedného 500 g balíka bude skutočne 4 až 5 porcií, hoci sa ich na tanieri zdá byť smiešne málo. Možno to nebudú porcie pre štyroch drevorubačov, ale bežnej mestskej rodine budú stačiť. A ešte jeden tip: gnocchi v gorgonzolovej omáčke odporúčam posypať vlašskými orechmi. Ja som si na to dnes večer spomenul až keď boli napoly zjedené, preto orechy na fotkách nevidno :-)

Diskusia k receptu

2010
jarco
To je jeden z tych receptov kde sa z taniera omacka vytiera chlebom
lebo je uplne super...
prikladam
kuchticka
Jarco, tie tvoje knedlicky vyzeraju na...spapanie!!! Velmi dobre.
Ale spravit taketo knedlicky je velmi lahke a docela rychle pri troske sikovnosti.
A su skutocne syte.
cistinka
Jarco...presne takto ich robievam aj ja :-) Jednoduché, rýchle a chutné :-)))
vavrinec
Super recept, protože jsem však trošku mlsný, vypražím si kousek uzené bokoviny na drobné kostičky a těmi to posypu. Ovšem bez omastku, ten používám do základů. Krásně to potom voní. :-)
uschi
Rovnako som robila špenátové tortellini alebo ravioli, do omáčky som ešte pridala trošku parmezánu ozdobila pažitkou, s Adamom /3/ sme sa nevedeli dojesť, ale odkedy je drobec na bielkovinovej diéte, tak také už nerobím :(
katulik1986
Dakujem za úžasný recept!!!! Nemá to chybu, taniere sme vylizovali a dnes myslim na to jedlo cely den :-)))
womanka
@jarco kde sa dajú kúpiť tieto suroviny? vidím tam jednoťácku smotanu, ale tu v BA som žiadnu jednotu ešte nenašla (nakoľko mám ten obchod najradšej, kedže som z dediny a vždy tam majú všetko čo hľadám a hlavne kvalitné) :)
jarco
Smotana je všade, gorgonzola a gnocchi bežne majú v Lidl, Billa, Tesco...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia