Recept,ktorý si pamätám z čias,keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do vinárne na pohár bielého vína a topeničku s tatárskym Zobraziť celý popisRecept,ktorý si pamätám z čias,keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do vinárne na pohár bielého vína a topeničku s tatárskym biftekom,ktorý sme si sami namiešali.
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
1 pol malej kávovej lyžičky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
radšej viacej |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno , biftek je chutnejší ak mäso naškrabeme nožíkom na drevenej doske, priznáme aj hrubšie kúsočky.Do zmesi pridáme pol malej lyžičky soli,okoreníme čierným korením,mletou rascou.Pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice,kečup jemný/môže byť aj ostrý,potom už nepridávame tabasco/ podľa chuti,ja pridávam viac,biftek je redší a červenší/nepoužívam mletú červenú papriku.Dôležitá je worchesterová omáčka a nakrájaná cibuľka.
- 2
Na oleji opečieme chlebík,na servítke odstránime prebytočný olej,potrieme cesnakom a natrieme tatárskym biftekom. Variantné riešenie,použijeme toastovač,chlebíky nie sú také mastné.Vo Francúzsku,určite je to regionálna záležitosť, pridávajú do bifteku kapary,podávajú s bagetkami.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.uvzsr.sk/docs/info/hv/Kontrola_masa_v_ZSS.pdf...
Tatarák si doma urobím,ale v reštaurácii by som si ho nikdy nedala.
Inak ďakujem za recept, potreboval som si oživiť niektoré suroviny a je to presne ako som ho robieval. Skvelé, už len Egri Bikavér, sviečky a dnes mám o program vystaráno.
stránke v menu steaky si to nájdeš. Áno, je to prudko opečený tartar, ale ktorý tatár by tomu veril.
varecha.pravda.sk/recepty/tatarsky-biftek-tartare-aller-r...