Foto: sjuz
Klasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného prosciutta (alebo šunky) na sucho na panvici, a prelejem Holandskou Zobraziť celý popisKlasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného prosciutta (alebo šunky) na sucho na panvici, a prelejem Holandskou omáčkou, ozdobím vňaťou. Sýtejšia verzia pre manžela :))
príprava
Suroviny
1 balenie |
|
4-5 - podľa veľkosti vajec ks |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1 dcl |
|
2 guličky |
|
2 guličky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vodu, víno a koreniny dáme zovrieť, hneď odstavíme. Precedíme - resp. vyberieme koreniny.
- 2
Na vodnú paru dáme do misy vodu s vínom, žĺtky a šľaháme do krému. Pridáme maslo, chvíľu ešte miešame do hustého krému, osolíme a odstavíme.
- 3
Do vody do hrnca dáme cukor, soľ, maslo a špargľu uvaríme cca 6-7 min. Podľa správnosti by sa mala variť po stojačky, aby krehké špičky trčali von z vody, pretože sa uvaria rýchlejšie a mali by zostať chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
viem , ze existuju specialne nadoby na jej varenie , ale nevarievam ju az tak casto aby som kvoli tomu kupovala hrniec . tak som to vyriesila jednoducho - starsie hranate struhadlo z nerezu / mam uz nove / postavim do hrnca a zvrchu tam vlozim sparglu "na stojaka":-) , dolejem vodu a varim ...po 3-4 minutach vodu dolejem az po vrch spargle a dovarim .
sparglu som vcera kupila v Bille , uz sa na nu tesim....