Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme...
Našľahaná omeleta so špenátom
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme...
Krúpna baba
Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a...
Dip z avokáda
Avokádo je bohaté na množstvo zdraviu prospešných látok a vitamínov. Hlavne v teraz v zimnom období...
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
Langoše (kysnuté v chladničke)
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, ...
Králičia šunka
Žiadne umeliny, žiadne emulgáty, čisté šťavnaté mäsko z vlastného chovu, mňam :-)
Studené predjedlo
Toto predjedlo robím veľmi rada, lebo každému chutí. Najčastejšie ho robím pri rodinných oslavách a...
Babkine vajíčka
Ďalší recept od babičky svokričky, ktorým si ju pripomínam, aj keď už 5 rokov nie...
Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...
Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Slaný koláč s brokolicou
těsto můžeme připravit až 2 dny dopředu a v mikroténovém sáčku uschovat v lednici
Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.
Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Levočsko-kopaničiarska baba
Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme...
Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy...
Falošné husacie pečienky
Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte...
Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...