Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.
Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...
Vajcia v župane
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na 4 štvorce. Olúpané vajcia potrieme horčicou a obalíme v bylinkách...
Syrové a vajíčkové muffinky
U mňa jedia hlavne oči. Toto je jeden z mojich receptov na bielkovinový obed.
Hrudka z vajec
Do studeného mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme vegetu. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme, ...
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...
Špenát s vajcom v lístkovom ceste
8 vajec uvaríme a olúpeme. Špenát rozmrazíme a krátko podusíme. Pridáme zápražku z múky a...
Vajcia s bešamelovou omáčkou
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...
Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme...
Našľahaná omeleta so špenátom
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme...
Krúpna baba
Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a...
Dip z avokáda
Avokádo je bohaté na množstvo zdraviu prospešných látok a vitamínov. Hlavne v teraz v zimnom období...
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
Langoše (kysnuté v chladničke)
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, ...
Králičia šunka
Žiadne umeliny, žiadne emulgáty, čisté šťavnaté mäsko z vlastného chovu, mňam :-)
Studené predjedlo
Toto predjedlo robím veľmi rada, lebo každému chutí. Najčastejšie ho robím pri rodinných oslavách a...
Babkine vajíčka
Ďalší recept od babičky svokričky, ktorým si ju pripomínam, aj keď už 5 rokov nie...
Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...
Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Slaný koláč s brokolicou
těsto můžeme připravit až 2 dny dopředu a v mikroténovém sáčku uschovat v lednici
Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.