Gratinované mušle po provensalsky
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku s nasekaným cesnakom, pridáme nakrájaný fenikel, biele víno, Pastis a pomaly vyvaríme. Pridáme na drobno nakrájané rajčiny, olivy, bylinky a pomaly varíme asi 30 minút, až máme husté ragú.
- 2
Mušle rozdelíme na pol a naplníme rajčinovým ragú, zasypeme opečenou strúhankou a dáme zapiecť (gratinovať). Podávame s citrónom.
- 3
Náš tip: Pastis je číry, silne aromatický likér, ktorý je ako aperitív veľmi populárny na juhu Francúzska.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu