Gratinované mušle po provensalsky

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Gratinované mušle po provensalsky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 ks
300 g
4 strúčiky
100 g
2 ks
50 g
2 ks
50 ml
2 dl




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku s nasekaným cesnakom, pridáme nakrájaný fenikel, biele víno, Pastis a pomaly vyvaríme. Pridáme na drobno nakrájané rajčiny, olivy, bylinky a pomaly varíme asi 30 minút, až máme husté ragú.

  2. 2

    Mušle rozdelíme na pol a naplníme rajčinovým ragú, zasypeme opečenou strúhankou a dáme zapiecť (gratinovať). Podávame s citrónom.

  3. 3

    Náš tip: Pastis je číry, silne aromatický likér, ktorý je ako aperitív veľmi populárny na juhu Francúzska.

Diskusia k receptu

huck
Hmmm ešte jedna krasna variacia ne temu mušle slavky. To musi byt fantasticeke. Odkladam do kk . Čim bude sezona mušli (ked su najviac plne) očarim mojich gurmanov s novym jedlom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia