Veľkonočná baba

matus113 - fotkamatus113, 22. apríla 2010
Veľkonočná baba
Foto: matus113

Pre tých, čo majú radi klasiku.

60 minút
príprava
20-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

1 PL
10 ks
50 g
10 ks
500 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si nakrájame rožky, ale končeky z rožkov dáme preč. Petržlenovú vňať si pokrájame na drobno. Údené mäso si nakrájame na pláty a potom na kocky. Rozbijeme si 10 vajec, ale oddelíme si žĺtky od bielkov.

  2. 2

    Pokrájané rožky zalejeme vývarom a polejeme mliekom, aby rožky boli polo mäkké. Zaliate rožky poriadne premiešame. Do zmesi rožkov pridáme nakrájanú pretržlenovú vňaťku a znova dobre premiešame.

  3. 3

    Do žĺtkov pridáme trošku korenia a soli, dobre zamiešame a vylejeme na rožky a znova zamiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané údené mäso a znova dobre premiešame. Do bielkov pridáme trošku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

  4. 4

    Úplne celý plech si vymastíme masťou. Do zmesi rožkov, vňaťky, žĺtkov a údeného mäsa vložíme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Potom zmes rozložíme po celom plechu. Plech vložíme do rozohriatej trúby na 200-220 stupňov na 20-25 minút.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Vymazať
Obmena receptu - neveľkonočná baba, teda veľkonočná baba po ozdravovacej kúre.
Namiesto 10 vajec 4, namiesto údeného mäsa mrazenú zeleninu (udusenú, ochutenú). Príloha šalát z čerstvej zeleniny.

Pridaj komentár k receptu: