Veľkonočná baba

matus113 - fotkamatus113, 22. apríla 2010
Veľkonočná baba
Foto: matus113

Pre tých, čo majú radi klasiku.

60 minút
príprava
20-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

1 PL
10 ks
50 g
10 ks
500 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nakrájame rožky, ale končeky z rožkov dáme preč. Petržlenovú vňať si pokrájame na drobno. Údené mäso si nakrájame na pláty a potom na kocky. Rozbijeme si 10 vajec, ale oddelíme si žĺtky od bielkov.

  2. 2

    Pokrájané rožky zalejeme vývarom a polejeme mliekom, aby rožky boli polo mäkké. Zaliate rožky poriadne premiešame. Do zmesi rožkov pridáme nakrájanú pretržlenovú vňaťku a znova dobre premiešame.

  3. 3

    Do žĺtkov pridáme trošku korenia a soli, dobre zamiešame a vylejeme na rožky a znova zamiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané údené mäso a znova dobre premiešame. Do bielkov pridáme trošku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

  4. 4

    Úplne celý plech si vymastíme masťou. Do zmesi rožkov, vňaťky, žĺtkov a údeného mäsa vložíme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Potom zmes rozložíme po celom plechu. Plech vložíme do rozohriatej trúby na 200-220 stupňov na 20-25 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
retig
Obmena receptu - neveľkonočná baba, teda veľkonočná baba po ozdravovacej kúre.
Namiesto 10 vajec 4, namiesto údeného mäsa mrazenú zeleninu (udusenú, ochutenú). Príloha šalát z čerstvej zeleniny.
Vymazať
tananaomi
Výborná výborná výborná, dnes ju máme na obed :) Ďakujem za recept :) vyskúšam aj ďalšie
Vymazať
valeri
robievam niečo podobné, je to fakt výborné jedlo, aj zajtra ju idem znovu urobiť.
Vymazať
používateľ nemá avatar
joy
joy
Vyborna baba ale je chutnejsia ked pridate cerstve udene, nemusi byt tolko
Vymazať
zabazelena
super recept, vyskusala som a chuti vyborne. hlavne som rada, ze bol manzel spokojny. u nas doma sa vela tradicnych jedal nevarilo a ani toto som nepoznala, ale baba je super a recept si urcite zapisem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia