Foto: sjuz
Samozrejme - od Taliana :) Včera sme si dopriali a kúpili sme čerstvú husaciu pečeň. Dnes som pripravila na obed. Je to pochúťka:)!
príprava
Postup
-
1
Pečeň musí byť veľmi studená, teda ju vyberieme z chladničky až keď máme všetko prichystané, pretože sa rýchlo topí, keďže je to skoro čistý tuk. Nakrájame na 1 cm hrubé plátky.Ja som si nakrájala pečeň a vložila do chladničky, kým som si lúpala a krájala jablká.
- 2
Jablká teda ošúpeme v celku, vykrojíme jadrinec, a nakrájame na plátky hrubé cca 0,5 - 0,8 cm. Obalíme v cukre z oboch strán a uložíme na veľmi rozohriatu panvicu. Sledujeme, pretože cukor rýchlo skaramelizuje. Obrátime a druhú stranu tiež skaramelizujeme.
- 3
Na panvicu vložíme plátky pečene, ktorá rýchlo púšťa tuk. Opekáme cca 2 min z každej strany. Ak je jedna strana do zlata, obrátime a tak isto opečieme aj druhú stranu. Vyberieme, tuk zlejeme - trochu však necháme - panvicu neutierame. Vlejeme portské, ktoré sa rýchlo vyparí - a zredukujeme šťavu na omáčku. Trvá to tiež len 2 - 3 minútky.
- 4
Na plátky jabĺk kladieme plátky pečene, a zľahka polejeme šťavou. Podávame s čerstvým chlebom, resp. bagetou, a dobrým vínkom:) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj so slovenským slamovým/tiež je sladšie/vynikajúce...
Určite sa sá s hocakým sladkým, dezertným vínom, aj bielym.
Ja som prvý raz v živote jedla kačaciu pečeň :)) - ale musím povedať - je to čistý tuk:)), a nedá sa toho zjesť veľa:), robila som toľko kusov pre môjho manžela:)) a dnes idem robiť pre rodičov, prídu na návštevu.
frezia - manžel by mal držať diétu, jeho heslo je: "zajtra sa nemusím zobudiť" :)))) a ja mu vravím - veď práve kvôli tomu sa nemusíš zobudiť:))
ale si ma navnadila ....:-)))) ked vidim taky recept tak nemyslim ani na cholesterol ani na kalorie ...:-(