Tvarohovo–kôprové lievance so špargľou
Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do vlažného mlieka nasypeme droždie, potom pridáme múku, vajcia, tvaroh, kôpor, drvený cesnak, soľ a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Na teplom mieste necháme 15 minút vykysnúť. Na oleji pečieme vo forme toliarov.
- 2
Očistené špargle dáme do vriacej osolenej vody a varíme 3 minúty. Uvarené špargle necháme odkvapkať. V panvici roztopíme maslo a všetky strany šparglí upečieme, potom ich umiestnime na slaninu a zrolujeme. Potom dáme späť do panvice a na masle opekáme.
- 3
Do jogurtu vmiešame cukor, cesnak, korenie a týmto prelivom prelejeme lievance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu