Foto: evusik
Jednoduchý postup na vajcia trochu inak - veľmi vhodné k prívarkom.
Postup
-
1
do širšieho hrnca si dáme variť vodu a pridáme asi pol deci octa. Keď voda zovrie rozklepneme si vajíčko ho šálky, vylejeme ho vo vriacej vody tak že hrnček z vajíčkom ponoríme do vody a zároveň naberáme vodu aj vylievame vajce
-
2
postupne vyklepneme všetky vajcia, dáme pozor aby nám voda nevykypela. Netreba variť dlho ja som varila 6 vajec a len čo som vyklepla posledné to prvé som už vyberala - treba opatrne aby žĺtko nevytieklo, vajíčko má mať zrazené-uvarené bielko a vnútri mäkučké žĺtko. Vajíčka opatrne vyberieme, sformujeme do batôžka a môžeme podávať.
-
3
Výborné je na hrianku, preliate dresingom, ale aj do prívarkov každého druhu. Ja som dnes robila zemiakový prívarok s párkovou chobotnicou a stratenými vajcami.
Vynikajúca pochúťka :-)
něčo zaujímavé. Kopírujem si.