Zapečené plnené paradajky
Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...
Lahmacun/Lahmádžun
Nepoznám v našom okolí človeka, ktorému by toto jedlo nechutilo :-)
Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...
Šalát z pečenej červenej repy
Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme...
Praženica z tofu
Kto neje vajcia, nech si urobí praženicu z tofu. Je výborná. Ja, ...
Zdravé čokoládové proteínové guľky
Čokoládové guľky plné proteínu. Skvelý easy snack, vyskúšaj.
Slané kapustníky
Kysnuté slané kapustníky sú u nás veľmi obľúbeným pečivom. Recept mám ešte z domu a pečiem...
Celozrnné zemiakové pagáče
Zemiaky postrúhame a spolu so všetkými ingredienciami na cesto dáme do misky rýchlokysky. Vypracujeme cesto, ...
Plnená paprika trochu inak
Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však...
Zapečené cuketky s batátmi
Cuketky si umyjeme rozpolíme a malou lyžičkou si vydlabeme hrantík. Poukladáme na plech a dáme do...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Pečené cuketové hranolčeky so syrovými bochníčkami
Je na vás koľko syra máte práve v chladničke, nastrúhame, pridáme vajíčka podľa potreby, ...
Cviklový šalát s cícerom
Zdravšia alternatíva pre tých, ktorí z nejakých dôvodov nekonzumujú zemiaky :-) Inšpiráciu mám od @Evusik ,...
Kysnutý makový kvet
Kysnuté koláčiky máme radi, mak tiež, tak som vyskúšala trochu iný tvar vo forme kvetu,...
Šalát z červenej repy
Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú...
Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra
Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.
Muffinky rýchle a diétne
Banány rozmačkáme vidličkou (čím zrelšie, tým lepšie) a pridáme vajcia, poriadne rozmiešame a homogénnu hmotu....
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...
Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Hruškové koláče
Receptov na koláče nikdy nie je dosť :-) Kysnuté cesto a čerstvé ovocie - pre mňa najlepšia...