Kaša z ovsených vločiek

elixir - fotkaElixir, Berlín, orig. Žilina, 7. januára 2018 20:04
Ďalšie recepty »

Kaša z ovsených vločiekFoto: elixir

Už som tu dlho nebola, začnem teda receptom, ktorý zvládne aj školák. :) Aj keď i ten sa dá spraviť tak rôznorodo. Kolega na služobke robieval raňajky a jeho ovsená kaša strčila do vrecka tú, ktorú som občas varila ja...a stali sa z nej moje obľúbené raňajky.

1
porcia
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1,5 dl (drobné)
2 dl
1 čl

Postup prípravy

  1. 1

    Na prípravu tohoto receptu treba drobné vločky (Kleinblatt). Tie sa uvaria rýchlejšie domäkka než klasické vločky. Do malého hrnca treba nasypať vločky, zaliať mliekom, premiešať a nechať zohrievať, kým mlieko nezačne vrieť. Počas zohrievania sa o vločky netreba starať, takže je čas očistiť a pripraviť ovocie.

  2. 2

    Kašu dovaríme, keď je v hrnci ešte stále na povrchu vločiek trochu mlieka, nemalo by byť kompletne vyvarené. Dáme na tanier, pridáme ovocie, poprášime škoricou a pokvapkáme lyžičkou medu. Budem sa tešiť, ak sa podelíte o vaše varianty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist