Burger s oštiepkom
Burger s oštiepkom

Appleburger s oštiepkom a so šalátom Coleslaw

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 2. januára 2018
Appleburger s oštiepkom a so šalátom Coleslaw
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks (mini burger)
240 g (vhodný na grilovanie)
1 ks malá
1 ks malá
2 ks
1 ks menšia




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme coleslaw. Nastrúhanú kapustu, 1 jabĺčko a mrkvu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou. Zastrekneme jablčným octom, osolíme a osladíme cukrom na vyváženie octu. Pridáme majonézu a dôkladne premiešame. Vložíme vychladiť do chladničky.

  2. 2

    Z jablka odkrojíme asi jeden centimeter hrubý plátok a grilujeme spolu s oštiepkom asi 2 minúty.

  3. 3

    Žemličky na burger prekrojíme a jemne opečieme na troške olivového oleja. Na spodok rozložíme šalát Coleslaw, naň položíme ugrilované jabĺčko a na jabĺčko oštiepok.

Diskusia k receptu