Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)
Suroviny
250 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
Rybacia nátierka: | |
250 g |
|
200 g filety (alebo filety údenej makrely) |
|
|
|
|
|
|
|
Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a rasce vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne menšie tvary (kolieska, obĺžniky).
-
2
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 5 minút a hotové kolieska necháme vychladnúť.
-
3
Nátierka: Maslo nastrúhame na veľkých slzách, pridáme k nemu najemno nakrájané filety údeného lososa,
-
4
najmeno nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a poriadne vymiešame.
-
5
Nátierku naukladáme na upečené kolieska a vrch ozdobíme kaviárom
-
6
a kôprom.
Diskusia k receptu