Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

podravka - fotkapodravka, 6. januára 2018. Komerčný recept.
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Foto: podravka

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

2
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

300 - 350 g
2 lyžice
30 g
3 lyžice
1 lyžička
50 g (poľníček)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.

  3. 3

    Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220 °C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

  4. 4

    Podávanie: Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

  5. 5

    Rada: Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@Tatranka (6.1.2018 17:56)

Reďkovky sa dajú upiecť aj tak, že v jednom štádiu pečenia budú ešte chrumkavé a jemne zmäknuté. Už potom keď ich necháte piecť dlhšie, tak budú mäkké úplne. Ale, nech si ich upečie každý tak, ako ich má rád :)

Pridaj komentár k receptu: