Šalát s pečenými reďkovkami a medom

podravka - fotkaPodravka, 6. januára 2018 8:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Šalát s pečenými reďkovkami a medomFoto: podravka

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

2
porcie
30 min
príprava
15-20 min
na 220 °C

Suroviny

300 - 350 g
2 lyžice
30 g
3 lyžice
1 lyžička
50 g (poľníček)
50 g
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.

  3. 3

    Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220 °C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

  4. 4

    Podávanie: Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

  5. 5

    Rada: Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist