Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Foto: podravka
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- 2
V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, vegetu a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
- 3
Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220 °C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.
- 4
Podávanie: Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.
- 5
Rada: Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč šalát je zaujímavý.
Reďkovky sa dajú upiecť aj tak, že v jednom štádiu pečenia budú ešte chrumkavé a jemne zmäknuté. Už potom keď ich necháte piecť dlhšie, tak budú mäkké úplne. Ale, nech si ich upečie každý tak, ako ich má rád :)