Rožky s údeným syrom, so slaninou a s cesnakom
Foto: babkamt
Postup prípravy cesta som nefotila.
na 220 °C
Postup
-
1
Z vlažnej vody, 1 čl cukru, 21 g čerstvého droždia spravíme kvások. Hladkú múku osejeme s 1 čl soli. Pridáme vykysnutý kvások, premiešame, potom pridáme rozpustenú domácu masť, ja som dala 1 pl kopcom. Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť. Cesto rozdelíme na 8 častí. Každú časť sformujeme do guľky. Potom guľku rozvaľkáme do oválu, sformujeme rožok, uložíme na plech vystlaný papierom. Rožky necháme znovu nakysnúť. Medzitým si nakrájame syr, údenú slaninu a očistíme si dva strúčiky cesnaku. Rožky potrieme mliekom. Na 4 rožky dáme údený syr, slaninu. Na zvyšné dáme cesnak, celý kmín a morskú hrubozrnnú soľ. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme 15 minút. Do rúry vložíme hrnček s vodou, kvôli pare.
Minul sa nám chlieb. Vonku bolo hnusné počasie, nechcelo sa mi ísť do obchodu, tak som večer spravila tieto rožky.
Hodia sa nielen k vínku:-)
Ďakujem za pochvalu.
Nestihla som ani odfotiť striedku a bolo po nich.
Dnes sa už mnoho ľudí venuje pečeniu rožkov a chleba.